18.1 C
Athens

Tώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει ο κόσμος…

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για τη δίψα του κόσμου να στηρίξει τον Παναθηναϊκό, αλλά και την υποχρέωση της ομάδας να ζει με την πίεση του κόσμου

Στις σκέψεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, είναι ν’ ανοίξουν και το άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.
Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί από την προπώληση των εισιτηρίων, αφού οι «πράσινοι» δεν μπορούν να στηριχτούν στα ελάχιστα διαρκείας που πρόλαβαν να πουλήσουν, μετά την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης να τα εκδώσει, μετά την έναρξη της σεζόν!

Λογικά το κοντέρ θα γράψει 30.000 (plus) στο ματς με την ΑΕΚ, ένα παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία, αφού οι «πράσινοι» θα κληθούν να διαχειριστούν μια σειρά από συνθήκες:
-προέρχονται από την πρώτη ήττα του Πρωταθλήματος
-αγωνίζονται με τη δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα (μετά τον ΠΑΟΚ)
-για πρώτη φορά θα αγωνιστούν μπροστά σε (σχεδόν) γεμάτο ΟΑΚΑ
-ακολουθεί το τρίτο σερί ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Οι «πράσινοι» είναι λογικό να θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα στη Τούμπα. Να μην τους πάρει η κάτω βόλτα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να τριτώσει το… κακό στο Φάληρο.

Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας και το σύνθημα: στις χαρές και στις λύπες μαζί.
Η δυναμική και ηχηρή παρουσία του κόσμου θα πρέπει να αποτελέσει όπλο για το «τριφύλλι», κάτι που δυστυχώς λειτούργησε ανάποδα στην Τρίπολη, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δώνης: «Όλο αυτό που έγινε σήμερα από το ξενοδοχείο μέχρι και εδώ, με την παρουσία του κόσμου που τον ευχαριστούμε πολύ, δεν είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε και λειτούργησε αρνητικά».

Οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τις ήττες (στραβές), αλλά και με τις συνθήκες που είναι γεννημένος να ζει ο Παναθηναϊκός. Πίεση για το αποτέλεσμα, πίεση για την παρουσία του κόσμου, πίεση, πίεση, πίεση…

Ο Παναθηναϊκός δεν αρκείται στα λίγα και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Γιώργος Δώνης, ξεχνώντας χιλιάδες δικαιολογίες που θα μπορούσε βγάλει από το σακούλι για τις διοικητικές παλινωδίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς