18.3 C
Athens

Windows 10: Απελευθερώστε πάνω από 30GB στον σκληρό σας μετά την ενημέρωση του Απριλίου 2018

Απελευθερώστε πάνω από 20GB χώρο αποθήκευσης στα Windows 10 μετά την ενημέρωση του Απριλίου 2018.

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια ακόμη τεράστια ενημέρωση στα Windows 10. Η συγκεκριμένη ενημέρωση φέρει την ονομασία April 2018 Update και έχει εισάγει πολλά νέα χαρακτηριστικά και γενικές βελτιώσεις, όπως το Timeline και το Focus Assist, καθώς και μερικές λιγότερο γνωστές βελτιώσεις.

Φυσικά, μια μεγάλη ενημέρωση όπως αυτή πιάνει αρκετό χώρο στο σκληρό δίσκο, και το άσχημο της υπόθεσης είναι πως τα αρχεία που τοποθετεί η Microsoft στο σύστημά σας δεν καταργούνται στη συνέχεια με αυτόματο τρόπο, οπότε πρέπει να το πράξετε εσείς χειροκίνητα.

Με άλλα λόγια, η ενημέρωση του Απριλίου 2018 θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τη της κατάληψης ενός μεγάλου μέρους στο σκληρό σας, μειώνοντας έτσι τον ελεύθερο χώρο σε κάτι δεκάδες gigabytes. Ευτυχώς εμείς θα σας δώσουμε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα με την προοπτική να απελευθερώσετε ακόμα και πάνω από 20GB χώρο αποθήκευσης στα Windows 10.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μπορέσετε να απελευθερώσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο, .όμως εμείς θα σας προτείνουμε τον ευκολότερο.

Για να ξεκινήσετε κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πληκτρολογώντας το Εκκαθάριση δίσκου. Έπειτα κάντε δεξί κλικ στο καθαρισμού δίσκου και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή μονάδα συστήματος και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Το εργαλείο θα υπολογίσει πόσο χώρο μπορεί να ανακτήσει, μετα κάντε κλικ στο κουμπί Eκκαθάριση αρχείων συστήματος . Επιλέξτε εκ νέου τη μονάδα συστήματος και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί OK.

Το εργαλείο θα υπολογίσει εκ νέου την εξοικονόμηση χώρου σας, αλλά αυτή τη φορά περιλαμβάνει μια νέα επιλογή – Προηγούμενη εγκατάσταση Windows . Αυτό θα περιλαμβάνει τα αρχεία που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης του Απριλίου 2018 – στη δική μας περίπτωση ήταν 21GB.

Ελέγξτε αυτό το πλαίσιο, καθώς και τα αρχεία εγκατάστασης Windows, και κάντε κλικ στο κουμπί OK, για να καταργήσετε τα αρχεία που δημιουργήθηκαν και να ανακτήσετε τον χώρο στον σκληρός σας δίσκος.

 

ΠΗΓΗ: texnologia.net

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς