17.8 C
Athens

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη ο Alpha – Αναμένονται ανακοινώσεις

Η Μοtor Oil αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο του καναλιού της Κάντζας • Star και Alpha συνεργάζονταν ήδη άτυπα από το καλοκαίρι

Στην απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του Alpha προχωράει η Motor Oil ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Star με το κανάλι της Κάντζας που ξεκίνησε από το φετινό καλοκαίρι.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται και οι ανακοινώσεις των διοικήσεων των δύο σταθμών.

Στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star δεν διευκρινίζουν αν η συνεργασία των δύο καναλιών θα αφορά μόνο διοικητικές υπηρεσίες και θέματα ή θα επεκταθεί στο ενημερωτικό πεδίο αλλά και στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για μια είδηση που θα ταράξει τα τηλεοπτικά νερά και θα δημιουργήσει πολύ διαφορετικά δεδομένα από τα υπάρχοντα στο τηλεοπτικό τοπίο.

H είδηση δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Κατά περιόδους είχαν γραφτεί πολλά για συνεργασίες καναλιών και πέρυσι το καλοκαίρι (2017) το Star βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ. Εκείνη η συνεργασία δεν ευοδώθηκε, αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως η συνεργασία με τον Alpha έχει πολύ καλύτερη τύχη.

Οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου και μάλιστα είχαν γίνει και συζητήσεις για μετακίνηση του δελτίου του Alpha στις εγκαταστάσεις του Star.

Για το λόγο αυτό ο αντιπρόεδρος του καναλιού της Κάντζας, Δήμος Βερύκιος, είχε βρεθεί προ καιρού στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Star και είχε ξεναγηθεί από τη Διευθύντρια Ειδήσεων Μάρα Ζαχαρέα.

Θέμα ανταγωνισμού δεν υπήρξε καθώς τα δύο κεντρικά δελτία ειδήσεων έβγαιναν σε διαφορετική ώρα.

Ετσι, από το καλοκαίρι οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί Star και Alpha «συγκατοικούσαν» με τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού της Κάντζας να έχει μεταφερθεί στο κτίριο της Κηφισιάς.

Εκτός, όμως, από τη «συγκατοίκηση» πραγματοποιήθηκε και «μεταγραφή» των περισσότερων εργαζομένων από την εταιρεία παραγωγής του Alpha, την «Plus Productions, στην εταιρεία παραγωγής συμφερόντων STAR, την «Green Pixel Productions».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην εταιρεία παραγωγής του Alpha παρέμειναν ελάχιστοι εργαζόμενοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς