17.8 C
Athens

Απόλλων: Έγινε… Φωστήρας!

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» γνώρισε την όγδοη ήττα στα ισάριθμα πρώτα ματς ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ που κατέχει εδώ και 56 χρόνια ο Φωστήρας.

Άντεξε μέχρι το 89′ ο Απόλλωνας στο Καραϊσκάκη απέναντι στην πίεση του Ολυμπιακού, αλλά το γκολ του Δημήτρη Μάνου τον κατέβαλε. Έτσι, η όγδοη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια είναι γεγονός, μαζί με την ισοφάριση του ρεκόρ χειρότερης εκκίνησης από οποιαδήποτε ομάδα στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Μόνο ο Φωστήρας το 1962-63, είχε πραγματοποιήσει ανάλογο ξεκίνημα. Με προπονητή τη μεγάλη δόξα του, τον Σπύρο Γιαλαμπίδη (το όνομα του οποίου έχει δοθεί στο γήπεδο του Ταύρου), είχε γνωρίσει κι αυτός οκτώ ήττες στα οκτώ πρώτα παιχνίδια του. Η όγδοη, μάλιστα, έμοιαζε με τη σημερινή του Απόλλωνα. Έπαιζε κι εκείνος στο Καραϊσκάκη, με αντίπαλο όμως τον Εθνικό και έχασε 1-0 με γκολ που δέχθηκε στο 87′ από τον Ισίδωρο Βαμβακούση!

Ο πρώτος βαθμός του Φωστήρα ήρθε στο ένατο ματς με το Αιγάλεω στον Ταύρο (1-1), λίγες εβδομάδες αργότερα ακολούθησαν δύο «κολλητές» νίκες επί Νίκης Βόλου και Προοδευτικής, αλλά το τρένο της σωτηρίας χάθηκε. Θα καταφέρει να έχει αντίθετη τύχη φέτος ο Απόλλων; Ας πετύχει μία νίκη πρώτα και το συζητάμε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς