22.9 C
Athens

Συγκλονίζει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα: «Δεν τη θέλω τη ζωή μου χωρίς την ψυχή μου» (video)

«Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ», λένε οι κάτοικοι στους Βουλιαράτες • Αλβανική αστυνομία: «Μας πυροβολούσε επί μισή ώρα»

Δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει το μέγεθος της τραγωδίας που χτύπησε την οικογένειά της. Κλαίει, μοιρολογάει, συνέρχεται για λίγο, αναζητώντας το παιδί της, σα να είναι ζωντανό. Μετά πάλι συνειδητοποιεί ότι «έφυγε» και μάλιστα με τέτοιο τρόπο και ξαναπέφτει στο κλάμα και τον οδυρμό.

Ο λόγος για τη μητέρα του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έχασε χθες τη ζωή του από πυρά Αλβανών αστυνομικών, εξέφρασε την οδύνη της μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Γιατί να το σκοτώσουν το παιδί μου, τον λεβέντη μου; Είχε χαρά να στολίσει το σχολείο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να τιμήσει τους ήρωες. Δεν την ήθελαν τη μειονότητα οι Αλβανοί», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η τραγική μητέρα.

«Δεν τη θέλω πια τη ζωή μου χωρίς το παιδί μου, χωρίς την ψυχή μου», είπε θρηνώντας η γυναίκα και στη συνέχεια έκλεισε τη γραμμή, μην μπορώντας να συνεχίσει.

Οι δυο αδερφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που μένουν μόνιμα στην Αθήνα μετέβησαν τη νύχτα στο χωριό για να συμπαρασταθούν στη μητέρα τους. Η μητέρα του 35χρονου, που χθες το απόγευμα δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβαινε, είδε Αλβανούς αστυνομικούς, οπλισμένους σαν αστακούς, να εισβάλλουν στο σπίτι και να το κάνουν φύλλο και φτερό, ψάχνοντας τον γιο της.

Ομογενείς καταγγέλλουν μάλιστα ότι η γυναίκα δέχτηκε και χτυπήματα από τους αστυνομικούς, όταν σαστισμένη βρέθηκε μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κατατεθεί αίτημα προς τις ελληνικές Αρχές -μέσω της πρεσβείας στα Τίρανα- προκειμένου να οριστεί ανεξάρτητος ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροτομής στη σορό που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου.

«Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ» λένε οι κάτοικοι στους Βουλιαράτες

Την ίδια ώρα, θρήνος έχει ξεσπάσει στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, για τη δολοφονία του 35χρονου ομογενή. Κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ομογενή, που ήρθε αντιμέτωπος με πλήθος αστυνομικών των Ειδικών Αλβανικών Δυνάμεων, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την ελληνική σημαία που κρατούσε.

Χθες βράδυ μάλιστα, φώναζαν και έβριζαν Αλβανούς αστυνομικούς που έκαναν πέρασμα από το χωριό. «Ντροπή σας, φύγετε, παλιοτόμαρα», ενώ κάποιοι έκαναν και την αυτοκριτική τους για το γεγονός ότι δεν αντέδρασαν το απόγευμα όταν τα γεγονότα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους. «Φωνάξτε τώρα, προηγουμένως δεν βρέθηκε ένας να φωνάξει για να μη τους αφήσουμε», είπε.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν επίσης ότι ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς ήταν «στοχοποιημένος» από τις αλβανικές Αρχές, γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του αναρτούσε σε διάφορα σημεία τη ελληνική σημαία.

Αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «εξτρεμιστή» τον 35χρονο ομογενή, παραβλέποντας το γεγονός πως επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε ένα επισήμως αναγνωρισμένο μειονοτικό χωριό απο τα Τίρανα, που βάση της αλβανικής νομοθεσίας οι ομογενείς έχουν δικαίωμα να τιμούν δημόσια τα εθνικά τους σύμβολα.

Αλβανική αστυνομία: «Μας πυροβολούσε επί μισή ώρα»

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος, από ελεύθερο σκοπευτή.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, στις 28.10.2018, περίπου στις 10.00, στο χωριό Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) στο Αργυρόκαστρο υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί πήγαν αμέσως στο χώρο από όπου ακούστηκαν πυρά.

Σύμφωνα πάντα με την αλβανική αστυνομία «κατά τη στιγμή της άφιξής τους, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από έναν σκοπευτή ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή. Από τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του αστυνομικού προσωπικού, ένα περιπολικό υπέστη ζημιές. Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από την Διεύθυνση τοπικής Αστυνομίας του Αργυροκάστρου».

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ακολούθησε καταδίωξη του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε ξανά κατά των αστυνομικών θέτοντας «σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους».

Κατόπιν αυτού, «λαμβάνοντας υπόψη την επικίνδυνη φύση του πολίτη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Kostandinos Kaçifa, 35 ετών, που γεννήθηκε και κατοικεί στο χωριό Βουλιαράτες, η τοπική αστυνομία ζήτησε άμεσα τη βοήθεια ειδικών δυνάμεων για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση του ασυνήθιστου αυτού περιστατικού για τις τοπικές δυνάμεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς