16.5 C
Athens

Το τελευταίο 4-0, στο τελευταίο στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Η σημερινή νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη, ξύπνησε αναμνήσεις από το τελευταίο παιχνίδι της στο «Νίκος Γκούμας»

Αναζητήσαμε την προηγούμενη τόσο ευρεία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στο πρωτάθλημα και πέσαμε πάνω σ’ ένα ιστορικό ματς. Στο τελευταίο που διεξήχθη ποτέ στο παλιό στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας, το «Νίκος Γκούμας», πριν από τη βιαστική κατεδάφισή του. Ήταν 3 Μαΐου 2003, η Ένωση υποδεχόταν πάλι τον Άρη και το σκορ ήταν (σωστά μαντέψατε) 4-0!

Ο Κώστας Κατσουράνης στο 13′, ο Βασίλης Λάκης στο 30′ και στο 45′ και ο Ίλια Ίβιτς στο 77′, πέτυχαν τα γκολ της νίκης της ΑΕΚ εκείνο το βράδυ, λίγο πριν οι οπαδοί της μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να… ξηλώσουν δίχτυα, δοκάρια, ακόμα και κομμάτια από τον χλοοτάπητα, ώστε να έχουν αναμνηστικά από το γήπεδο στο οποίο η ομάδα τους είχε γράψει μέχρι τότε την ιστορία της.

Έκτοτε, βέβαια, η ΑΕΚ νίκησε με 4-0 τον Άρη και στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στις 17 Οκτωβρίου 2010, λίγους μήνες μετά τη συντριβή της με το ίδιο σκορ, στο ίδιο γήπεδο, για τα πλέι οφ, με τον Νάτσο Σκόκο σε ρόλο… Εζέκιελ Πόνσε, να πετυχαίνει δύο γκολ. Το ρεκόρ ευρύτερης νίκης, βέβαια, είναι το 6-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Νοεμβρίου 1998, με χατ τρικ του Ντέμη Νικολαΐδη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς