23.5 C
Athens

100 νίκες ο Ουζουνίδης!

Με τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί του Άρη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έφτασε τις 100 νίκες ως προπονητής στη Super League

Σημαδιακή νίκη ήταν και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη το 4-0 της ΑΕΚ επί του Άρη, μια και ήταν η 100ή που πανηγύρισε στα δέκα χρόνια που εργάζεται ως προπονητής στη Super League. Ο Εβρίτης τεχνικός είχε κάνει σεφτέ στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα από τον πάγκο της ΑΕΛ, στο άνετο 3-0 επί του Θρασύβουλου στο Αλκαζάρ. Μάλιστα και τότε τα τρία γκολ (όπως τα τρία πρώτα χθες) τα είχαν πετύχει δύο Αργεντινοί παίκτες: Δύο ο Φακούνδο Πάρα και ένα ο Μαρσέλο Σαρμιέντο.

Το 4-0, εξάλλου, συνιστά ισοφάριση του ρεκόρ ευρύτερης νίκης ομάδας του Ουζουνίδη στο πρωτάθλημα. Από τις προηγούμενες 99 νίκες του, μόνο άλλες δύο ήταν τόσο ευρείες όσο αυτή επί του Άρη. Και οι δύο, μάλιστα, ήταν με αντίπαλο τον Πανιώνιο! Η μία πριν από λίγες εβδομάδες (15 Σεπτεμβρίου) και η πρώτη στις 9 Δεκεμβρίου 2012, όταν εργαζόταν ακόμα στην Ξάνθη.

Αν και ο Ουζουνίδης χρειάστηκε δέκα χρόνια και κάτι για να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό, έχει ούτως ή άλλως περισσότερες νίκες απ’ ό,τι ισοπαλίες (84) και ήττες (93). Τις πιο πολλές τις πέτυχε με τον Παναθηναϊκό (25) και ακολουθούν αυτές με τον Πανιώνιο (19), την Ξάνθη (19) και με την ΑΕΛ (18).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς