20.2 C
Athens

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 76-69: Πρώτη νίκη κόντρα στον περιπλανώμενο θίασο…

Ο Παναθηναϊκός είναι η χαρά του κάθε πικραμένου στη Euroleague και το απέδειξε και απόψε χάνοντας από την ομάδα που είχε 0-9 στη φετινή διοργάνωση

Κι όμως η Ζαλγκίρις ξύπνησε! Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έσπασε το… ρόδι στη 10η αγωνιστική της Euroleague απέναντι στον θλιβερό Παναθηναϊκό (76-68) και πανηγύρισε μια νίκη που θα της δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια αφού μπορεί να παραμένει ουραγός αλλά έχει μικρή απόσταση από την προτελευταία ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Και την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει τη σεζόν με 2-8, ωστόσο η εικόνα του δεν έχει καμιά σχέση με τη φετινή κι όχι μόνο γιατί έχασε από μια ομάδα που είχε 0-9 πριν την έναρξη του ματς (αρνητικό ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague): Οι Πράσινοι νίκησαν με… δώρα τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ, είχαν εκλάμψεις απέναντι στην Εφές που κέρδισαν εύκολα και συνολικά αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι.

Ο Νέντοβιτς έμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης και η συγκεκριμένη ήττα έρχεται στο χειρότερο δυνατό σημείο αφού θυμίζουμε πως ακολουθεί η Μπάγερν στο Μόναχο και στη συνέχεια το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ο Νέμπο δεν ήταν σε θέση να παίξει πολύ αλλά ο Μπλάζεβιτς ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο βοήθησε πολύ τους Λιθουανούς απέναντι στους Πράσινους που είχαν στο παρκέ έναν απογοητευτικό Παπαπέτρου (10π.) και μοναδικό διασωθέντα – ως συνήθως – τον Ντάριλ Μέικον που είχε τον τρόπο να κερδίζει φάουλ για τρεις βολές και να ολοκληρώνει το ματς με 21.

Από εκεί και πέρα το… χάος. Στην αντίπερα όχθη οι Λιθουανοί είχαν έναν κομβικό Μιλάκνις με 13 πόντους (3/6 τρίποντα) – που έπαιξε με διάστρεμμα (!) – ενώ εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Κάβανο που εκτός από 12 πόντους μάζεψε και 9 ριμπάουντ, τα περισσότερα από κάθε άλλον στο παρκέ.

Οι Λιθουανοί μυρίστηκαν… αίμα και ο Παναθηναϊκός βρισκόταν διαρκώς σε μια κατάσταση κυνηγητού. Παρότι προσπαθούσε να ισορροπήσει μεταξύ άμυνας και επίθεσης δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να πλησιάσει και να φανεί πραγματικά απειλητικός.

Τα ελεύθερα τρίποντα χάνονταν και οι Πράσινοι είδαν τη Ζαλγκίρις να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη την ώρα που εκείνοι βυθίζονται όλο και περισσότερο.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 76-69

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΡΑΝΤΟΒΙΤΣ – ΠΕΡΕΘ – ΟΥΝΤΙΑΝΣΚΙ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-12, 43-27, 60-42, 76-69.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς