22.6 C
Athens

Υπάλληλος ΕΟΚ για Τσαγκρώνη: «Το “κάθε πικραμένη” δείχνει τον σεξιστικό και υποτιμητικό τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες»

Με γραπτή δήλωσή της στο FWS, η υπάλληλος της ΕΟΚ που κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού εναντίον της απαντά στον ποινικά διωκόμενο Τάκη Τσαγκρώνη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια»

Μπορεί οι άνθρωποι που διέλυσαν το ελληνικό μπάσκετ να αποτελούν παρελθόν από την ΕΟΚ εδώ και λίγες εβδομάδες, τα πεπραγμένα τους όμως είναι βέβαιο πως θα απασχολούν για πολύ καιρό ακόμη την κοινή γνώμη αλλά και τις δικαστικές αρχές. Το FWS ήταν το Μέσο που αποκάλυψε την άσκηση ποινικής δίωξης στον Τάκη Τσαγκρώνη στις 8 Σεπτεμβρίου, με τον πρώην γενικό γραμματέα να μιλά για την υπόθεση λίγες μέρες αργότερα στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ».

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Τσαγκρώνης είχε μιλήσει για «στημένη δίωξη που εμφανίζεται κάθε φορά πριν τις εκλογές», χαρακτηρίζοντας με απαξιωτικό τρόπο ως «πικραμένη» την υπάλληλο της ΕΟΚ που βρήκε το κουράγιο να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Με γραπτή δήλωσή της στο FWS.gr, η υπάλληλος της ΕΟΚ που κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού της (αλλά και τη σεξουαλική παρενόχληση) από τον ποινικά διωκόμενο Τάκη Τσαγκρώνη, αντικρούει τα όσα δήλωσε ο ίδιος και επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα πως με τη φράση «η “κάθε πικραμένη” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην ΓΓ της ΕΟΚ, δείχνει τον σεξιστικό και υποτιμητικό τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες, καθώς και τον τρόπο σκέψης και τις πεποιθήσεις του να ταπεινώσει και να μειώσει τα θύματα».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση της υπαλλήλου της ΕΟΚ που κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού της από τον Τάκη Τσαγκρώνη:

«Οι δηλώσεις του πρώην Γ.Γ. της Ε.Ο.Κ., Παναγιώτη Τσαγκρώνη, δεν με εκπλήσσουν και με αφήνουν παγερά αδιάφορη καθώς ακολουθούν την προσφιλή του τακτική των “υποθέσεων”, της συκοφαντίας και της προσβολής.

Χωρίς αποδείξεις και στοιχεία, προσπαθεί να δημιουργήσει για ακόμα μια φορά, μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας είτε με ανθρώπους που τάχα με υποκινούν, χωρίς βέβαια να ονοματίζει κανέναν δημόσια τουλάχιστον, είτε με δήθεν απειλές από μέρους μου, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από τις αποτρόπαιες πράξεις του.

https://athlosnews.gr/tsagkronis-opoia-pikrameni-thelei-kanei-katangelia-kai-afinei-ton-allon-na-vasanizetai/

Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική του και ο τρόπος που λειτουργεί τόσα χρόνια και το αρνητικό κλίμα που έχει καλλιεργήσει για το πρόσωπο μου στο περιβάλλον εργασίας μου, που αδικαιολόγητα με έχει περιθωριοποιήσει.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς του ότι η υπόθεση αυτή έρχεται στην επιφάνεια λόγω των εκλογών της ΕΟΚ… έχει έρθει πολύ πριν τις εκλογές και συνεχίζει να υφίσταται
στους κόλπους της ελληνικής δικαιοσύνης, την οποία εμπιστεύομαι ακράδαντα, και μετά τις εκλογές της ΕΟΚ.

Η «κάθε πικραμένη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην ΓΓ της ΕΟΚ, δείχνει τον σεξιστικό και υποτιμητικό τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες, καθώς και τον τρόπο σκέψης και τις πεποιθήσεις του να ταπεινώσει και να μειώσει τα θύματα.

Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του θα αποδειχτούν στα ελληνικά δικαστήρια τα οποία είναι αρμόδια να κρίνουν την αλήθεια και τις πράξεις του.

Η καινούργια διοίκηση της ΕΟΚ μέχρι στιγμής έχει δείξει δείγματα ουσιαστικών αλλαγών. Τον πρόεδρο, κύριο Λιόλιο, δεν τον γνωρίζω προσωπικά και ούτε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσω ακόμα μαζί του.

Εκτιμώ ότι αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των καταστάσεων που έχουν έρθει στο προσκήνιο και έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τις καταγγελίες γυναικών, μια εκ των οποίων είμαι κι εγώ. Ελπίζω ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν, θα νιώσω κι εγώ πιο ασφαλής στο εργασιακό μου περιβάλλον».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς