25.9 C
Athens

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Σπατάλησαν την ευκαιρία κι ελπίζουν στην επιστροφή των 5 βαθμών οι Γιαννιώτες

Οι Ηπειρώτες σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία ελέω Κλέιμαν να διασφαλίσουν από σήμερα τη θέση τους στα play-off και πλέον ελπίζουν στη δικαίωσή τους από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την επιστροφή των 5 βαθμών και την παρουσία τους στην εξάδα

Θα παίξουν τα play-off στα δικαστήρια οι Γιαννιώτες!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μεγάλη ευκαιρία να διασφαλίσει από σήμερα την έκτη θέση και να μη νοιάζεται για το τι θα γίνει την Τρίτη στις δικαστικές αίθουσες, ωστόσο την κλώτσησε στα σκουπίδια με τον μαχητικό Βόλο να μη του αφήνει περιθώρια και να δίνει προσωρινά το εισιτήριο των play-off στον ΟΦΗ.

Τελικό σκορ 0-0 στο Πανθεσσαλικό σε ένα ματς με λίγες «καθαρές» ευκαιρίες, αλλά πολλή ένταση και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες. Κλέιμαν από τη μία, Λοντίγκιν από την άλλη.

To ματς

Ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή και ήταν αυτός που μέχρι το 20ο λεπτό είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα χάνοντας και δύο καλές ευκαιρίες με τους Ρεγκατέν και Μπαριέντος. Σε αμφότερες των περιπτώσεων ο Λοντίγκιν είχε απάντηση. Στην πρώτη εκτινάχθηκε στη γωνία του μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν και στην δεύτερη αντέδρασε με εξαιρετικά ριφλέξ στην καρφωτή κεφαλιά του Αργεντίνου μέσου των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΣ που «καιγόταν» για το τρίποντο άρχισε να παίρνει μέτρα και να ασκεί πίεση στην πρώτη ζώνη άμυνας των Θεσσαλών μετά το 25ο λεπτό, με αποτέλεσμα να γίνει πιο απειλητικός και να «φλερτάρει» με το 0-1 στο 32′.

Ο Σνάιντερ πάτησε στην περιοχή από τον κεντρικό άξονα εκμεταλλευόμενος τα απανωτά λάθη των γηπεδούχων, πλάσαρε τον Κλέιμαν αλλά αυτός θέλησε να μιμηθεί τον Λοντίγκιν και «ντύθηκε» ήρωας για να κρατήσει το μηδέν με τη βοήθεια του δοκαριού. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη ευκαιρία με τον Ντομίνγκεθ για τον ΠΑΣ, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σάλιακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γιαννιώτες κυνήγησαν το «χρυσό» γκολ που θα τους έδινε από σήμερα το εισιτήριο για την εξάδα, ωστόσο τη μία ο Περέα και στη πλειοψηφία των περιπτώσεων ο απροσπέλαστος Κλέιμαν τον άφησαν στο μηδέν και παρέτειναν το άγχος για μία θέση στα play-off της Άνοιξης. Πλέον, τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου και θα αποφασιστεί αν τελικά παραμείνει ή σβηστεί η ποινή των -5 βαθμών που επιβλήθηκε στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από την άλλη, οι Βολιώτες που είχαν κι αυτοί τις ευκαιρίες του κυρίως με τον Φαν Βέερτ για να «κλέψουν» το ματς ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο της Super League στην 10η θέση με απολογισμό 30 βαθμών και στρέφουν την προσοχή τους στα play-out έχοντα εξασφαλίσει την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Τσοκαλίδης

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Γκιουλέν, Ρίνερ, Μπαρτόλο – Τσοκάνης, Μπαριέντος (72’ Κορέα) – Ορόζ (72’ Νίνης),Φερνάντες (88’ Πουρίτα), Ρεγκατέν – Φαν Βέερτ

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν – Λιάσος (72’ Μπρένερ), Στάνκο (58’ Καραχάλιος), Ντομίνγκεθ – Γκαρντάφσκι, Περέα, Σνάιντερ (82’ Μίνα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς