19.1 C
Athens

Βόλος – Ολυμπιακός 0-0: Η «εξυγίανση» τα κατάφερε…

Μια ωραιότατη αλλοίωση αποτελέσματος επεφύλασσε η «εξυγίανση» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στον Βόλο. Οι Ερυθρόλευκοι απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας σημείωσαν καθαρό γκολ νωρίς-νωρίς στην αναμέτρηση, ωστόσο το… μήνυμα δόθηκε προς πάσα κατεύθυνση. Θα γίνει δύσκολο το έργο στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αν θέλει να νικήσει τον Βόλο.

Η «εξυγίανση» φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις της στη δεύτερη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς, στο 17′. Από τη βαθιά μπαλιά του Καμαρά, ο Σουντανί βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, πλάσαρε άψογα τον Γκαραβέλη και έγραψε το 0-1. Στο πολυδιαφημισμένο VAR που «ήρθε για να λύσει όλα τα προβλήματα», όμως, υπήρχε διαφορετική άποψη.

Ο Φωτιάς συμβουλεύτηκε τον Ευαγγέλου που ήταν στο VAR και ο οποίος τον ενημέρωσε πως ο Αλγερινός ήταν οφσάιντ σε μια φάση που καλύπτεται πεντακάθαρα από τον Φεράρι που βρίσκεται στο βάθος και στην ευθεία του επόπτη.

Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δείτε ξανά το οφσάιντ.

Ολυμπιακός Σουντανί οφσάιντ

Ο δηλωμένος διερμηνέας, Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος φρόντισε λίγα λεπτά αργότερα να ξεκινήσει μια έντονη λογομαχία με τον Γ’ Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά και ο διαιτητής Φωτιάς πήρε την απόφαση να τον αποβάλλει με κόκκινη κάρτα. Στο πρώτο ημίχρονο κάποια πολύ επικίνδυνη φάση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς που δεν είχε στη διάθεση του τον ανέτοιμο Ποντένσε και τον τραυματία Βαλμπουενά είδε τα σχέδια του να χαλάνε όταν Μπρούνο και Σουντανί αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών στο φινάλε του πρώτου μέρους. Μέσα σε όλα, ο Φωτιάς αποφάσισε να μην υποδείξει καμία παράβαση σε καθαρό πέναλτι που έγινε στον Ελ Αραμπί (υπάρχει υποψία και σε μαρκάρισμα στον Μπα). Του Μαροκινού είναι ξεκάθαρο, αφού ο Φεράρι κάνει φράγμα και τραβά τον φορ των Ερυθρόλευκων την ώρα που επιταχύνει στο πέταγμα της μπάλας.

Παρά την προσπάθεια της «εξυγίανσης», ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να βρει ένα γκολ και μετά το 60′ πίεσε τρομερά την εστία του Γκαραβέλη. Με κινητήριο μοχλό τον Λοβέρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, ενώ ο Ελ Αραμπί έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να δώσει το πολυπόθητο προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους.

ΛΑΖΑΡΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Αναμφίβολα, η πιο ιδιαίτερη στιγμή στο ματς ήταν στο 78′, όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε στο ματς αντί του Γιάννη Μασούρα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 17/2/2019 στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, επέστρεψε σε επίσημο ματς, 10 μήνες μετά. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία του να βρει δίχτυα κι έδειξε σε καλή κατάσταση στα λεπτά που αγωνίστηκε.

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ανθρώπους του Βόλου (παίκτες-τεχνικό τιμ) να πανηγυρίζουν σαν να πήραν… τελικό Τσάμπιονς Λιγκ το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Ίσως για τους παίκτες του Μπασάντρε να ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα, όχι μόνο βαθμολογικό. Οι πολλές καθυστερήσεις άλλωστε, έδειξαν πως πρέπει το 0-0 να παραμείνει.

Το ερώτημα με όσα βλέπουμε και γίνονται, με αποκορύφωμα την αλλοίωση στον Βόλο, είναι: Θα τελειώσει το πρωτάθλημα;

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς