27.5 C
Athens

Βεζένκοβ, ο 2ος πιο αποτελεσματικός παίκτης στη Euroleague!

Η Euroleague αποθεώνει ξανά τον Σάσα Βεζένκοβ, αποδίδοντάς του τον τίτλο του 2ου πιο αποτελεσματικού παίκτη της διοργάνωσης, πίσω μόνο από τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Ευρώπης, Νίκολα Μίροτιτς

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Σάσα Βεζένκοβ γίνονται διαρκώς αντικείμενο ανάλυσης από όσους ασχολούνται με την κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. Κι εκεί που φαίνεται ότι τα λόγια στερεύουν, κάθε φορά προκύπτει όλο και κάποιο νέο στοιχείο – αφορμή για εγκώμιο.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, η Euroleague παρουσίασε τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες της διοργάνωσης σε ό,τι έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Θα καταλάβετε στη συνέχεια ποια είναι η διαφορά του πιο αποτελεσματικού από τον πιο εύστοχο.

Η αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα υπολογίζεται από τον συντελεστή που προκύπτει από τη διαίρεση των πόντων με τις κατοχές ανά παιχνίδι. Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν, ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο δεύτερος κορυφαίος παίκτης στην Ευρωλίγκα, αφού πετυχαίνει πλέον 1,23 πόντους ανά κατοχή, ξεπερνώντας πια τις 10 κατοχές ανά ματς ώστε να μπορεί να συμπεριληφθεί στη λίστα!

«Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος, ο Ολυμπιακός είναι καυτός και ο Σάσα Βεζένκοβ έχει κομβικό ρόλο στις επιτυχίες των τελευταίων 10 αγωνιστικών. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα σκόραρε μόνο 13 πόντους, ωστόσο το έκανε αυτό σε μόλις 10 κατοχές.

Μετά τους 1,19 πόντους ανά κατοχή σε 9,9 κατοχές ανά παιχνίδι στα πρώτα 19 ματς, ο Βεζένκοβ πετυχαίνει πλέον 1,29 σε μέσο όρο 12,8 κατοχών ανά παιχνίδι στις τελευταίες 12 αγωνιστικές. Ο ρόλος του Σάσα διευρύνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να κινείται σε ρυθμούς Νίκολα Μίροτιτς, που θέτει τα στάνταρ αποτελεσματικότητας μεταξύ των σημαντικών σκόρερ της διοργάνωσης» αναφέρει το σχετικό θέμα της Euroleague, η οποία αποθεώνει για ακόμα μια φορά τον εκπληκτικό φόργουορντ του Ολυμπιακού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς