22.4 C
Athens

UEFA προς Ομοσπονδίες: Αύγουστο Champions και Europa League, εσείς… βρείτε τα

Πραγματοποιήθηκε μια ακόμα κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της UEFA και των 55 ενώσεων – μελών της, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να επαναλαμβάνει αυτό που έχει τονίσει πολλάκις εδώ και αρκετές εβδομάδες: Να ολοκληρωθούν πάση θυσία τα πρωταθλήματα.

Τι έγινε γνωστό που δε γνωρίζαμε από την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη; Πως η UEFA είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις διοργανώσεις που είναι υπό την αιγίδα της (Champions και Europa League) τον Αύγουστο. Κάτι που συνεπάγεται πως το ρεπορτάζ του Sky Italia για το Γουλβς – Ολυμπιακός και τη διεξαγωγή του στις 6 Αυγούστου δεν ήταν τόσο… τυχαίο.

Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε για πρώτη φορά… διαλλακτική, όσον αφορά στη συζήτηση με τις ομοσπονδίες για τον τρόπο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων. Αν δηλαδή εξαντληθούν όντως τα περιθώρια από τις ομοσπονδίες και δουν πως δε γίνεται τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, τότε θα συζητήσουν με την UEFA για να βρουν τρόπους να μπει τελεία (όχι παύλα) στη χρονιά.

Μάλιστα, η UEFA ενημέρωσε πως μελετάται το ενδεχόμενο οι διοργανώσεις της σεζόν 2020-2021 να ξεκινήσουν Οκτώβριο, ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ματς των Εθνικών ομάδων θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σε έναν μήνα. Σε γενικές γραμμές, παρουσιάστηκε ένα καλαντάρι με εναλλακτικές ημερομηνίες.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και εν συνεχεία θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Η ανακοίνωση:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς