19.1 C
Athens

Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2: Ποδαρικό στο 2022 με μυθική αναμέτρηση και δώρο στη Μάντσεστερ Σίτι!

Το πρώτο αγγλικό ντέρμπι του 2022 έμεινε στο «Χ» και νικήτρια αναδείχθηκε η... Μάντσεστερ Σίτι που ξέφυγε με διψήφια διαφορά κάνοντας το πιο καθοριστικό βήμα για τον τίτλο

Δεν μπορεί να ξεχαστεί ένα τέτοιο ματς. Δεν θα μπορούσε να μπει καλύτερα το 2022 από ένα τέτοιο ντέρμπι με τέσσερα γκολ και αυτόν τον τρελό ρυθμό. Τσέλσι και Λίβερπουλ έμειναν στο 2-2 στο Στάμφορντ Μπριτζ, με την πραγματικά κερδισμένη της αναμέτρησης να είναι η Μάντσεστερ Σίτι που ξέφυγε στους 10 βαθμούς από τους Μπλε και στους 11 από τους Κόκκινους (με ματς περισσότερο).

Η απόφαση του Τόμας Τούχελ να αφήσει εκτός αποστολής τον Λουκάκου για τη συνέντευξη που έδωσε αποδείχθηκε καταστροφική αφού η άμυνα της Λίβερπουλ έδειχνε πως απέναντι σε έναν κανονικό φορ (με τη δυναμική του Βέλγου) θα αντιμετώπιζε ακόμα περισσότερα προβλήματα.

 

Αν κάποια μπορεί να είναι περισσότερο κερδισμένη ανάμεσα στις δύο, αυτή είναι δεδομένα η Λίβερπουλ: Όχι μόνο γιατί έμεινε όρθια σε δύσκολη έδρα (έστω κι αν έχασε το προβάδισμα των δύο γκολ) αλλά και γιατί αγωνίστηκε χωρίς τον Κλοπ στον πάγκο (ο Λίντερς κόουτσαρε τους Κόκκινους) και είχε συνολικά εννέα απουσίες παικτών, οι τρεις εκ των οποίων προέκυψαν πριν τη σέντρα (Άλισον, Μάτιπ, Φιρμίνο)!

Παρόλα αυτά, έπαιξε με τη γνωστή δυναμική της και τον αγαπημένο της τρόπο παιχνιδιού, πιέζοντας ψηλά. Και παρά το παρ’ ολίγον γκολ του Πούλισιτς (τον πρόλαβε ο Κέλεχερ πριν εκτελέσει), εκείνη είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μανέ πριν ο Σενεγαλέζος βρει τελικά δίχτυα για πρώτη φορά μετά τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Ζότα έκανε βαθιά μπαλιά προς τον διεθνή Σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό, ο Τσαλόμπα θέλησε να απομακρύνει με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Μανέ έκλεψε την μπάλα και αφού πέρασε τον Μεντί πλάσαρε με το αριστερό για το 0-1.

 

Έπειτα από το 0-1 του Μανέ δεν άργησε να έρθει και το 0-2 του Σαλάχ στο 26′. Ο Αιγύπτιος από βαθιά μπαλιά που του έγινε, έφυγε στην πλάτη του Αλόνσο από τα δεξιά και αφού τον εξέθεσε, πλάσαρε τον Μεντί από πολύ δύσκολη γωνία πανηγυρίζοντας το 16ο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

 

Η αναμέτρηση είχε πάρει φωτιά, οι άμυνες ήταν ψηλά αλλά τίποτα δεν προμήνυε την ισοφάριση της Τσέλσι μέσα σε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Το 1-2 ήρθε από τον Κόβατσιτς, με τον Κροάτη να πιάνει ένα απίθανο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, έχοντας την συνδρομή του δοκαριού, στο 42′.

 

Λίγα λεπτά αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Πούλισιτς, φέρνοντας το ματς στα ίσα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μετά τη βαθιά μπαλιά του Καντέ. Θα μπορούσε ο Μάουντ να κάνει το 3-2 πριν το φινάλε, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κέλεχερ.

 

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο αριθμό φάσεων, αλλά είχε ρίσκο και συγκέντρωση από τις δύο πλευρές. Η Λίβερπουλ μέχρι το 60′ άγγιξε δις το γκολ, αλλά ο Μεντί με δύο μεγάλες επεμβάσεις αρνήθηκε το τρίτο γκολ σε Σαλάχ και Μανέ που θα αποχωρήσουν άμεσα για να μεταβούν στο Καμερούν για το Κόπα Άφρικα.

Η Τσέλσι προσπάθησε να χτυπήσει ανεπιτυχώς από την πλευρά του Τσιμίκα, ενώ σταδιακά οι Κόκκινοι έχασαν τη δυναμική που είχαν αποκτήσει μέσω των αλλαγών, με το 2-2 να παραμένει ως το τέλος.

ΤΣΕΛΣΙ (Τούχελ): Μεντί, Ρούντιγκερ, Τσαλόμπα (70′ Ζορζίνιο), Τιάγκο Σίλβα, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβατσιτς, Μάουντ, Πούλισιτς, Χάβερτς (75′ Χάντσον-Οντόι)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Λίντερς): Κέλεχερ, Τσιμίκας, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (69′ Κεϊτά), Μανέ (89′ Κέρτις Τζόουνς), Σαλάχ, Ζότα (69′ Τσάμπερλεϊν)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 1/1

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (31′ Σακά / 57′ πεν. Μαχρέζ, 90+3′ Ρόδρι)

 

Γουότφορντ – Τότεναμ 0-1 (90+6′ Σάντσες)

 

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-3 (83′ Εντουάρ, 90′ Ολίσε / 22′ Αντόνιο, 25′, 45+5′ πεν. Λαντσίνι)

 

Κυριακή 2/1

Έβερτον – Μπράιτον 2-3 (53′, 76′ Γκόρντον / 3′, 71′ ΜακΆλιστερ, 21′ Μπερν)

 

Λιντς – Μπέρνλι 3-1 (39′ Χάρισον, 77′ Ντάλας, 90+2′ Τζέιμς / 54′ Κορνέ)

 

Μπρέντφορντ – Άστον Βίλα 2-1 (42′ Γουισά, 83′ Ράσμουσεν / 16′ Ινγκς)

 

Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2 (42′ Κόβατσιτς, 45+1′ Πούλισιτς / 9′ Μανέ, 26′ Σαλάχ)

Δευτέρα 3/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς (19:30)

* Η αναμέτρηση ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς