16.9 C
Athens

Τροποποίηση καταστατικού: Ο επιθανάτιος ρόγχος της «δικής μας» ΕΠΟ…

Η γενική συνέλευση της ΕΠΟ με τρόπο που εν πολλοίς ήταν αναμενόμενος και είχε προαναγγείλει το FWS.gr στις 2 Ιουνίου. Ως επιθανάτιος ρόγχος λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τροποποίηση του καταστατικού, η οποία ωστόσο δεν θα έχει καμία αξία και καμία ισχύ προσεχώς.

https://athlosnews.gr/pos-i-epo-viazetai-gia-ekloges-protoy-oloklirothei-i-provlepomeni-tetraetia/

Για τους λόγους που η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ αγωνιά και βιάζεται να προχωρήσει σε εκλογές, οι αναγνώστες του FWS έχουν ενημερωθεί αναλυτικά όλο αυτό το διάστημα. Τι θέλει να αποφύγει η ΕΠΟ; Τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, εντέλει και την αξιοπιστία. Διότι αν ανοίξει το εκλογικό σώμα, που τώρα είναι περιορισμένο στις ΕΠΣ, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο να χειραγωγηθεί.

Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, με 55 ψήφους υπέρ και 8 κατά το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης και του νέου αθλητικού νόμου ολοκληρώθηκε. Αρνητικές ψήφους έδωσαν οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ και οι ΕΠΣ Ηλείας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου. Τρία λευκά ήταν από Ατρόμητο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά / Ιθάκη ενώ υπήρξαν και τρεις απουσίες. Στο σύνολο καταμετρήθηκαν 69 ψήφοι.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε διπλή ένσταση επί της διαδικασίας, με την οποία προασπίστηκε τη νομιμότητα κόντρα στη χονδροειδέστατη παρανομία της ΕΠΟ. Οι συνεχιστές της «εξυγίανσης» ψήφισαν τη διεξαγωγή εκλογών στις 17 Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας και τη θητεία μιας διοίκησης (Δρόσου) που δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή και που ήταν ορισμένη και όχι εκλεγμένη. Θα μπορούσε να ισχύσει κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους, κατηγορηματικά όχι. Το γιατί θα το διαβάσετε στη συνέχεια.

Μείνετε συντονισμένοι στο FWS

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς