18.8 C
Athens

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2: Έμεινε στα αποδυτήρια…

Ό,τι έχτισε ο Ολυμπιακός για 45 λεπτά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης κόντρα στην Τότεναμ στο Λονδίνο, ξεκίνησε να το γκρεμίζει με τη… βοήθεια του Γιασίν Μεριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένα μαγικό πρώτο μέρος, προηγήθηκαν με 2-0, ωστόσο το γκολ που ξαναέβαλε την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο στο ματς στο 45+1′ ξαναέδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος και έφτασαν σε μια τρομερή ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό που κατέρρευσε (4-2).

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε αυτό για το οποίο είχε προϊδεάσει ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση: Έβγαλε αντίδραση μετά την ισοπαλία σοκ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Έκανε αψεγάδιαστο πρώτο ημίχρονο στο Λονδίνο με συμπαγή διάταξη, πολλά κλεψίματα, έλεγχο στο ματς, καλή κυκλοφορία μπάλας και απειλή: Ο Μασούρας δοκίμασε δυνατό σουτ και προειδοποίησε τον Γκασανίγκα για να έρθει στο 6′ ο… killer Ελ Αραμπί που όποτε αγωνίζεται δίνει γκολ για να ανοίξει το σκορ με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Αργεντινού τερματοφύλακα.

Και δεν έμειναν μόνο εκεί οι Ερυθρόλευκοι: Στο 19′ ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκιλέρμε έκανε τακουνάκι και ο Σεμέδο με προβολή έγραψε το 0-2, αναγκάζοντας τον Μουρίνιο να προβεί σε γρήγορη αλλαγή και να βάλει τον Έρικσεν στο ματς. Και πάλι όμως, η Τότεναμ δεν κατάφερε να φτιάξει φάση. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έγινε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι: Από το πουθενά ο Μεριά άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στην εκτέλεση του πλαγίου του Οριέ και ο Άλι από κοντά μείωσε σε 1-2. Η Τότεναμ βρήκε γκολ δώρο χωρίς να κάνει τίποτα…

Στο δεύτερο μέρος, ο Κέιν βρήκε νωρίς την ισοφάριση. Στο 49′ ο Μόουρα βρήκε μετά από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου τον Κέιν, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι ισοφάρισε σε 2-2. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ξεκίνημα της φάσης -και πριν το πλάγιο- έχει προηγηθεί φάουλ καθαρό του Λούκας Μόουρα στον Τσιμίκα που δεν δόθηκε ποτέ…

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει, βγήκε στην κόντρα, αλλά οι προσπάθειες του ήταν ημιτελείς. Η άμυνα του εκτέθηκε και μέσα σε 4 λεπτά η Τότεναμ είχε δώσει πανηγυρικό τόνο στην ανατροπή της. Πρώτα ο αφύλαχτος Οριέ με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Σα έγραψε το 3-2 και στο 77′ ο Κέιν από την εκτέλεση κόρνερ του Έρικσεν διαμόρφωσε το 4-2 στέλνοντας την Τότεναμ στους «16» της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα, οι Ερυθρόλευκοι για να περάσουν ως τρίτοι στη φάση των «32» του Europa League θα χρειαστούν μια νίκη με 2-0 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Διόλου απίθανο με την παρουσία που είχαν στον δύσκολο αυτό όμιλο. Και σίγουρα από τη βραδιά της Τρίτης στο Λονδίνο μένουν πολλά. Το θάρρος του Ολυμπιακού, η αντίδραση, η πίεση και η συνολική παρουσία τόσο του ίδιου, όσο και του εκπληκτικού κόσμου του.

Γήπεδο: Tottenham Hotspur Stadium

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ

Κίτρινες: 61′ Αλντερβάιρελντ / 39′ Σεμέδο, 68′ Μπουχαλάκης, 71′ Τσιμίκας, 75′ Ποντένσε

Τότεναμ (Μουρίνιο): Γκασανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ (29′ Έρικσεν), Γουίνκς, Άλι (82′ Εντομπελέ), Μόουρα (61′ Σισοκό), Σον, Κέιν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (75′ Βαλμπουενά), Ποντένσε (79′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (85′ Γκερέρο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς