12 C
Athens

Τώρα… επιτρέπεται να μιλάει για τη διαιτησία; (videos)

Ο Ολυμπιακός βγήκε αλώβητος από την... πριονοκορδέλα του Ευαγγέλου και με λυτρωτή τον Βούκοβιτς πήρε μια τεράστια νίκη επί του μέχρι σήμερα αήττητου Ατρόμητου! (1-2)

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που νικά φέτος τον Ατρόμητο και μάλιστα μέσα στο Περιστέρι. Για να τα καταφέρει βέβαια, χρειάστηκε να επιβιώσει από την… πριονοκορδέλα του διαιτητή Ευαγγέλου, ο οποίος έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως(;) δυνατό προκειμένου να αποτρέψει το μοιραίο. Και που θα βαράει το κεφάλι του στον τοίχο, όταν δει τη φάση του 1-2 στο βίντεο και αναλογιστεί πως τον έπαιρνε για μια ακόμα «παρέμβαση» στο ματς…

Το 0/2 της εξυγίανσης

Χθες ήταν η Μαίρη, η Μαιρούλα, το Μαράκι μας. Στο Παναιτωλικός – ΑΕΚ έγιναν όργια που θα έκαναν ακόμα και τον Καλιγούλα να κοκκινίζει, παρ’ όλα αυτά ήταν αδύνατον να αποτραπεί το μοιραίο. Και τι δεν έκανε η κυρία Δέτση: έκοψε πεντακάθαρο γκολ, άφησε κάμποσα οφσάιντ υπέρ της ΑΕΚ που από τύχη δεν έγιναν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και μέσα σε ένα βράδυ έγινε viral στο ελληνικό ίντερνετ, αναγκάζοντας τους… φαλλοκράτες να βγουν στα κάγκελα και να «υπενθυμίζουν» ότι γυναίκα και οφσάιντ δεν πάνε μαζί.

Πριν από λίγη ώρα πάλι, η εξυγίανση επιχείρησε μια ακόμα αλλοίωση. Ο διαιτητής Ευαγγέλου τα… έδωσε όλα, με το να μη δώσει τίποτα στον Ολυμπιακό! Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε τις πιο χαρακτηριστικές από τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται έξαλλα οι ερυθρόλευκοι, με τον Γιαννούλη να είναι πρωταγωνιστής στις περισσότερες εξ αυτών.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στον κύριο Ευαγγέλου του χιλιοτραγουδισμένου συνδέσμου Αθηνών, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη φάση του έμμεσου. Προφανώς θα μπορούσε να το δώσει – αναφερόμαστε στο γύρισμα του Σάκιτς στον Μέγερι -, αλλά πες ότι το ερμήνευσε περισσότερο ως κακό κοντρόλ παρά ως πάσα.

Εκεί λοιπόν, του χαρίζεις την αμφιβολία. Δεν το κάνεις όμως, όταν έχει προηγηθεί ένα εκτός φάσης απρόκλητο χτύπημα του εριστικότατου Γιαννούλη στον Ποντένσε: το πέναλτι και αποβολή έγινε… non call που θα ζήλευε και ο Πηλοΐδης. Η ασυλία στον μπακ του Ατρομήτου συνεχίστηκε μέχρι και τη στιγμή που αντικαταστάθηκε…

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο ματς από το 26ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και τη μεγάλη ευκαιρία του Καμαρά. Για ακόμα μια φορά ο Μαρτίνς είδε το μυαλό (και το πόδι) των παικτών του να κολλάει στην τελική ενέργεια, αλλά και το αποκορύφωμα της γκίνιας: στη φάση με τις δυο πρώτες του τελικές, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με τον Κουλούρη.

Ο Φορτούνης το έχει ξανακάνει

Ανατροπή στο Περιστέρι με υπογραφή Φορτούνη έχουμε ξαναδεί. Και μάλιστα να έρχεται από τον πάγκο στην αρχή του β’ μέρους, ακριβώς όπως συνέβη σήμερα! Όσο καλός κι αν ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε την ουσία που του έλειπε όταν ο Κώστας πέρασε στο ματς. Από το δικό του φάουλ έγινε το 1-1, με τον ίδιο τρόπο προήλθε και το 1-2. Θέλετε να κάνουμε κουβέντα για τη φάση του νικητήριου γκολ; Να την κάνουμε…

Παρά τα πολλά ριπλέι από διαφορετικές κάμερες, είναι αδύνατον να πει κάποιος με βεβαιότητα 1) αν η μπάλα βρίσκει και στον Σισέ προτού φτάσει στον Βούκοβιτς και 2) αν ο Σέρβος είναι εκτεθειμένος (εφόσον βεβαίως έχει μεσολαβήσει επαφή του συμπαίκτη του). Μετά από μια τόσο κακή διαιτησία, αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής ακόμη κι αν υπάρχει περίπτωση μη εγκυρότητας του γκολ του Γιάγκος, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ αυτή να υπέπεσε στην αντίληψη διαιτητή και βοηθού έστω και ως ενδεχόμενο. Διότι ποιος αμφιβάλλει ότι το γκολ θα είχε ακυρωθεί, ανεξάρτητα από το αν είναι τελικά έγκυρο ή όχι;

Μέχρι σήμερα, ήταν πολλοί – ακόμα και φίλοι του Ολυμπιακού – εκείνοι που έλεγαν ότι για να φωνάζεις για τη διαιτησία θα πρέπει πρωτίστως να έχεις παίξεις μπάλα. Μετά από μια τόσο πειστική – αν και… γκαντέμικη για 92μισι λεπτά – εμφάνιση και μετά από ένα τέτοιο χειρουργείο άνευ αναισθητικού, επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να διαμαρτυρηθεί για τα αίσχη της εξυγίανσης; Κι ας πήρε τελικά τη νίκη.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ήδη ξύσει τον πάτο εδώ και καιρό. Όλα δείχνουν όμως ότι μπορεί να πάει και πιο χαμηλά…

 

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1’: Ο Ναουέλ μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι όπου βρισκόταν ο Καμαρά, αλλά το τελείωμα του Αφρικανού ήταν απελπιστικό.

9’ Ο Ποντένσε βρήκε κάθετα τον Καμαρά, αυτός αντί να πλασάρει διαγώνια τον Μέγερι επέλεξε μια πάσα με πολύ ρίσκο η οποία δεν έφτασε ποτέ στον Μάνο.

18’ Η σέντρα του Κούτρη προσγειώθηκε στα πόδια του Ποντένσε, ο οποίος πήρε τη λάθος απόφαση: αντί να προσπαθήσει να τελειώσει τη φάση με τη μία, επιχείρησε να κοντρολάρει λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Η επαφή ήταν κακή και η ευκαιρία χάθηκε.

21’: Μεγάλη πάσα του Νάτχο για τον Ποντένσε στα δεξιά, ο Πορτογάλος τη γύρισε άψογα για τον Μάνο και αυτός αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση βρίσκοντας άσχημα την μπάλα στην κίνηση.

34’: Ο Γιαννούλης κινείται προς τον Ποντένσε και τον χτυπά εκτός φάσης μέσα στην περιοχή με το σώμα, σωριάζοντάς τον στο έδαφος.

36’: Η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Μέγερι, αφήνοντας με το «αχ» τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδας.

1-0(43’): Το συρτό σουτ του Μπουσούλαζιτς δυσκόλεψε τον Ζοσέ Σα, ο Κουλούρης πήρε το ριμπάουντ και στην πρώτη του ευκαιρία ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ.

1-1(49’): Εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ του Φορτούνη από δεξιά, ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι ήταν αδύνατον να αστοχήσει. Πριν η μπάλα φτάσει στον Καμαρά, υπάρχει τράβηγμα – γκρέμισμα του Μπουσούλαζιτς στον Τοροσίδη…

56’: Αποβολή του Μπουσούλαζιτς με 2η κίτρινη για φάουλ στον Φορτούνη.

60’: Ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Φορτούνη λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή, «παίζετε» ο Ευαγγέλου.

62’: Κακή εκτίμηση του Σα στο μακρινό σουτ του Μάντσον, ο Κουλούρης αστόχησε στην προβολή για να κάνει το 2-1.

63’: Ο Μέγερι λέει «όχι» στον κεραυνό του Γκιγιέρμε.

74’: Και πάλι ο Μέγερι αντιδρά εξαιρετικά στο βολέ του Φορτούνη.

81’: Ο Φορτούνης έβγαλε τον Φετφατζίδη απέναντι από τον Μέγερι από πλάγια δεξιά και ο τελευταίος έκανε το… πατενταρισμένο πλέον «τελείωμα Φέτφα» σουτάροντας πολύ ψηλά. Προς υπεράσπισή του πάντως, η μπάλα κάνει ένα μικρό γκελάκι στο χόρτο προτού φτάσει στο «κακό» δεξί πόδι του…

2-1(90’+3′): Φάουλ σέντρα του Φορτούνη, η μπάλα έφτασε μέσω Ρισβάνη στον Βούκοβιτς που με κεφαλιά χάρισε μια μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό! 

 

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μέγερι, Γιαννούλης (80’ Νάτσος), Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Μάντσον, Μπουσούλαζιτς, Μπρούνο, Ενσικουλού (61’ Ούμπιδες), Κουλούρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Νάτχο (46’ Φορτούνης), Ναουέλ (73’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (77’ Γκερέρο), Μάνος

Ο Γιαννούλης χτυπά εκτός φάσης τον Ποντένσε: Πέναλτι και αποβολή που μετατρέπονται σε non call από τον Ευαγγέλου

Ο Γιαννούλης κάνει λαβή… MMA στον Ποντένσε (επιεικής η κίτρινη κάρτα)

Ο Γιαννούλης πατάει από πίσω τον Φορτούνη δίχως να καταλογιστεί παράβαση (και 2η κίτρινη)

 

Το 1-0 του Κουλούρη

 

 

Το 1-1 του Καμαρά

Το 1-2 του Βούκοβιτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς