22.6 C
Athens

Το πρόβλημα δεν είναι οι Γραμμένοι, αλλά οι «άγραφοι»

Ο Χρήστος Υφαντής είναι ξεκάθαρος: «Η εικόνα των αγώνων της Κυριακής διαμορφώθηκε με την άμεση, κυριαρχική και σκληρή διαμεσολάβηση της FIFA και της UEFA»

Γραφικότητες, χωρίς καμία σημασία, οι πανταχόθεν αναφορές (και επικλήσεις) των ποδοσφαιρικά βιασμένων του εν εξελίξει «πρωταθλήματος» στην κυβέρνηση, στους υπουργούς, στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, στον Περέιρα, στον κ. Γραμμένο.

Γραφικότερες και οι «απαιτήσεις» τους να παρέμβει ο ένας, να διαμεσολαβήσει ο άλλος, να απαντήσει ο τρίτος για τις συνθήκες διεξαγωγής και – το σημαντικότερο- για το μέλλον της διοργάνωσης στις δεκαεφτά αγωνιστικές που απομένουν.

Κανείς από τους εθνικούς αποδέκτες της γενικευμένης αγανάκτησης και των επαπειλούμενων αντιδράσεων δεν είναι σε θέση να πράξει το παραμικρό για να αλλάξει η τάξη πραγμάτων που έχει εγκαθιδρυθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε καν οι εγχώριες συμμορίες.

Με άλλα λόγια το πρόβλημα δεν είναι (τώρα αποκαλύπτεται) η εθνική διάσταση της ποδοσφαιρικής συμμορίας που έχει εγκατασταθεί στα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το διαχειρίζεται ως πολεμικό λάφυρο. Το πρόβλημα δεν είναι οι Γραμμένοι. Είναι… οι άγραφοι.

Όλα όσα συμβαίνουν είναι τα προϊόντα της πολιτικής που έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει το δήθεν «ελληνικό πρόβλημα» η διεθνής πλευρά της ποδοσφαιρικής αλητείας. Ότι βλέπουν σήμερα οι θεατές στο γήπεδο, ότι αντιλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές, ότι προσπαθούν να προλάβουν οι προπονητές και να διαχειριστούν οι παράγοντες (ιδιοκτήτες και μη) των ομάδων, υπάρχει, εξελίσσεται και επιβεβαιώνεται σε κάθε αγωνιστική με την πλήρη, απόλυτη και καθημερινή συνδρομή της FIFA και της UEFA.

Οι Τσαμπούρηδες, οι  Τζήλοι και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι αυτής της μοναδικής ποδοσφαιρικής εξαχρείωσης  υπάρχουν, λειτουργούν και παράγουν συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό έργο επειδή το θέλουν πολύ, το δείχνουν, το επιβάλλουν και το χειροκροτούν, υπερασπιζόμενες «την εξυγίανση και την κάθαρση»,  οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, δηλαδή  η FIFA και η UEFA, είτε με τους δήθεν εκπροσώπους τους, είτε οι ίδιοι με ρητές και σαφείς εντολές από τη Νιόν όπου κατοικοεδρεύουν.

Χωρίς αυτούς τους διεθνείς προστάτες, χωρίς τις παχυλές αμοιβές για ένα ανύπαρκτο έργο των εκπροσώπων τους, χωρίς την πλήρη ποδοσφαιρική και πολιτική κάλυψη τους στα  αίσχη που εξελίσσονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι δυνατότητες της εγχώριας αλητείας να διαμορφώνει ισορροπίες και να προκαλεί αποτελέσματα θα ήταν σημαντικά περιορισμένες.

Η παρατηρούμενη, εξόφθαλμη, προκλητική συμπεριφορά των μελών της συμμορίας έχει άμεση σχέση, εξαρτάται πλήρως από την κάλυψη που προσφέρουν στα εγχώρια πιστόλια η FIFA και η UEFA με συνέπεια, συνέχεια και πληρότητα.

Κακά τα ψέματα κι η αλήθεια πληγώνει. Είναι, όμως, μια και μοναδική. Όποιος θέλει ή έχει αποφασίσει να κραυγάσει, να διαμαρτυρηθεί ή να παρέμβει σε όσα συμβαίνουν χρειάζεται να αποδεχθεί τη μόνη αλήθεια: Η εικόνα των αγώνων πρώτης προτεραιότητας της Κυριακής 09.12.2018 διαμορφώθηκε σε όλο της το εύρος με την άμεση, κυριαρχική και σκληρή διαμεσολάβηση της FIFA και της UEFA.

Eίτε επειδή εκβιάζονται καθημερινά και ασύστολα κορυφαία στελέχη τους, είτε επειδή οι λεγόμενες και πολυδιαφημιζόμενες διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές στεγνά και απολύτως συνειδητά έχουν αποφασίσει να στηρίξουν την σημερινή τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο για λόγους που οι ίδιες ξέρουν (και δεν πρόκειται να αποκαλύψουν).

Πλέον, δεν προκύπτει άλλος δρόμος για την κατάθεση των αντιδράσεων παρά η καθημερινή, ακραία και πειστική ανάδειξη αυτής της αλήθειας. Πρώτο βήμα «να μάθουν τα αφεντικά των εκπροσώπων» τι αληθινά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα υπόλοιπα είναι όλα «μεταξύ μας» και άνευ σημασίας…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για Νικολοπούλου, υπέστη ρήξη χιαστού η αρχηγός των Ερυθρολεύκων

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για την Αγγελική Νικολοπούλου που υπέστη ρήξη χιαστού μετά τον τραυματισμό της στον πέμπτο τελικό της Α1 Γυναικών, που έφερε το τρίτο σερί πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Έβγαλε το καπέλο στον Ολυμπιακό ο Τζαμπάρι Πάρκερ: «Δεν πηγαίνει τυχαία κάθε χρόνο στο Final 4»

Ο πρώην NBAer των Καταλανών είπε όλη την (αγωνιστική) αλήθεια για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα μέσα σε λίγες σειρές, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως με τον τρόπο που αγωνίζονται οι Ερυθρόλευκοι σου βγάζουν πάντα τον καλύτερό σου εαυτό

Πέισερς – Μπακς 126-113: Η Ιντιάνα έκανε το 3-1 και έβαλε έξτρα πίεση στα «λαβωμένα» Ελάφια (vid)

Αντιμέτωπη με το φάσμα του πρόωρου αποκλεισμού από τα playoffs του NBA είναι η ομάδα του τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ο κακός... δαίμονας της Ιντιάνα απέχει μόλις μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά