18.7 C
Athens

Το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης σε Μαρσέιγ: «Μην έρθουν οι οπαδοί σας, είναι χούλιγκαν»!

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ. για μπλόκο στους φίλους της Μαρσέιγ, στέλνοντας «μήνυμα» στους Γάλλους πως οι οπαδοί τους είναι όλοι χούλιγκαν

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και δείχνει σε ντροπιαστικό βαθμό την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα καθώς η ελληνική κυβέρνηση έριξε… άκυρο στους Φωκαείς λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Μασσαλία την προηγούμενη Πέμπτη.

Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν για την ανικανότητα της γαλλικής αστυνομίας, με την ελληνική πάντως να φροντίζει εκ των προτέρων να παρουσιαστεί ανίκανη για να διαχειριστεί τον όγκο των φίλων της Μαρσέιγ που θα ταξίδευαν στη Θεσσαλονίκη και που θα ήταν οι μισοί από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη Μασσαλία. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στα πέριξ αλλά και εντός του Βελοντρόμ όπως αποτυπώθηκε στα εκατοντάδες βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γαλλικά Μέσα και όχι μόνο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, Τζιόρτζιο Μαρκέτι προκειμένου να τους ζητήσει τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε εγγράφως αίτημα στις αρμόδιες αρχές για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Μαρσέιγ και αυτό έγινε δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση η οποία ζήτησε ουσιαστικά από την UEFA να απαγορεύσει στους φίλους της γαλλικής ομάδας να έρθουν στην Ελλάδα προειδοποιώντας τους πως δεν μπορούν να τους προστατέψουν και στέλνοντας τους το μήνυμα ότι… είναι χούλιγκαν!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς