22.1 C
Athens

Το δεδικασμένο που στέλνει ΠΑΟΚ και Ξάνθη εκτός Super League!

Η απόφαση της ΕΕΑ ήταν ακριβώς αυτή που είχε προλογίσει το FWS εδώ και καιρό, βάσει των στοιχείων που είχαν κατατεθεί σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και κυρίως, βάσει της ανύπαρκτης – όπως αποδείχθηκε – νομικής επιχειρηματολογίας των κατηγορούμενων ΠΑΕ.

Τα στοιχεία γύρω από το σκάνδαλο συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης έμοιαζαν εξαρχής συνταρακτικά. Και όπως φαίνεται, καμία από τις δυο εμπλεκόμενες ΠΑΕ δεν κατάφερε να τα αντικρούσει, με αποτέλεσμα η ΕΕΑ να αποφασίσει την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής τους, αλλά και την εισήγηση στη Super League για αποβολή τους από το πρωτάθλημα!

Οι δυο ΠΑΕ δεν μπόρεσαν να δώσουν επαρκείς απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα που τους έθεσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και με ψήφους 4-1 αποφασίστηκε η ενοχή τους. Ακόμη, με ψήφους 3-2 αποφασίστηκαν και οι προβλεπόμενες ποινές που δεν είναι άλλες από την εισήγηση για την αποβολή τους από το πρωτάθλημα της Super League. Μια εισήγηση που είναι απολύτως δεσμευτική και βάσει δεδικασμένου (από το 2015 και την υπόθεση της Κασσιόπης) δε δίνει στα αρμόδια οργάνα της Super League το παραμικρό περιθώριο για μη εφαρμογή της!

Ο Χρήστος Υφαντής είχε γράψει αναλυτικά στο FWS τους λόγους για τους οποίους θα ήταν απολύτως δεσμευτική η όποια απόφαση – εισήγηση της ΕΕΑ, σε ένα κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς