21.5 C
Athens

ΑΕΚ: Της πάνε οι σκωτσέζικες, 4/4 προκρίσεις στην ιστορία της!

Διαβάστε για το απόλυτο σερί προκρίσεων που έχει η ΑΕΚ απέναντι σε Σκωτσέζικες ομάδες

Αν και η κλήρωση δεν ήταν η επιθυμητή για την ΑΕΚ, με οδηγό την προϊστορία κόντρα στις σκωτσέζικες ομάδες η Ένωση καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σέλτικ, εφόσον αυτή προκριθεί έναντι της Ρόζενμποργκ.

Η τρομερή προϊστορία της ΑΕΚ κόντρα σε Σκωτσέζικες ομάδες, όπου απαριθμεί 4 προκρίσεις σε ισάριθμες αναμετρήσεις:

Το ματς ορόσημο κόντρα σε ομάδες από την Σκωτία αποτελεί αυτό κόντρα στην Ρέιντζερς. Οι μαγικές αναμετρήσεις με τη Ρέιντζερς για τα προκριματικά του Champions League του 1994. Τότε που δεν το πίστευαν πολλοί, αλλά η ΑΕΚ αιφνιδίασε τους Σκωτσέζους στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα γκολ του Σαραβάκου και σφράγισε την τεράστια πρόκριση και με νίκη στη Γλασκώβη με 1-0 χάρη στο γκολ του Σαβέβσκι.

Η επόμενη κόντρα με σκωτσέζικη ομάδα ήταν το 2001-02 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Εύκολη νίκη με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια με γκολ των Τσιάρτα και Νικολαϊδη, αγχωτική πρόκριση στην παράταση στη Σκωτία, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-2, αλλά πέρασε στην επόμενη φάση.

Σκωτσέζοι στο δρόμο της ΑΕΚ βρέθηκαν και στην τελευταία παρουσία στους ομίλους του Champions League. Τότε ήταν η Χαρτς από το Εδιμβούργο. Η Ενωση νίκησε με 2-1 στη Σκωτία με γκολ των Καπετάνου και Λυμπερόπουλου και θριάμβευσε με 3-0 στο ΟΑΚΑ με δύο τέρματα του Σέζαρ και ένα του «Λύμπε».

Τελευταία αναμέτρηση με σκωτσέζικη ομάδα ήταν το 2010, όταν ο «Δικέφαλος» απέκλεισε την Νταντί Γιουνάιτεντ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο παιχνίδι στην Σκωτία οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 με γκολ του Τζιμπούρ, ενώ στον επαναληπτικό που έγινε στο Καραϊσκάκης η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Ντιοπ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς