18.9 C
Athens

Την «έριξε», αλλά δεν τη «σκότωσε»

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, είχε τις ευκαιρίες να πάρει το αθηναϊκό ντέρμπι, αλλά οι κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια του στέρησαν τη νίκη

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πέταξαν από δυο βαθμούς στο μεταξύ τους ντέρμπι, με τους «πράσινους» να είναι ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά να δείχνουν σαστισμένοι στην τελική προσπάθεια…

Δεν μπήκαν γκολ, αλλά ήταν σαν να μπήκαν πολλά. Ήταν ένα ματς που άξιζε τα λεφτά του και άρεσε σ’ αυτούς που τους αρέσει το ποδόσφαιρο.

Αν κάποιος πρέπει να έχει παράπονα από την εξέλιξη του ματς αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που έχασε πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ, κυρίως τους Μπουζούκη και Μακέντα

Η ΑΕΚ έπαιξε καλά, αλλά όχι τόσο όσο οι «πράσινοι» κι αυτό που είπε ο Ουζουνίδης στο τέλος αποτύπωση το ματς: «Πάλι καλά που δεν χάσαμε». Αυτό τα λέει όλα. Η ΑΕΚ συμπλήρωσε τρία ντέρμπι χωρίς νίκη, 2-0 από τον ΠΑΟΚ, 1-1 με τον Ολυμπιακό, 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερος από την ΑΕΚ και πλησίασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, μία με τον Γιόχανσον, μία με τον Μπουζούκη κι άλλη μία, 100% κλασική με τον Μακέντα, από κάθετη μπαλιά του Κουρμπέλη.

Σ’ αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός με τα τρία κεντρικά μπακ κατάφερε να απενεργοποιήσει τα ατού της ΑΕΚ, τους Λιβάγια και Μάνταλο και οι χαφ ν’ αποκόψουν κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον Πόνσε.

Είναι γεγονός ότι το παιχνίδι παίχτηκε στο κέντρο, εκεί όπου οι «πράσινοι» άλλαζαν καλύτερα τη μπάλα απ’ ό,τι οι «κιτρινόμαυροι» της ΑΕΚ. Περισσότερο ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε την αριστερή του πλευρά για να επιτεθεί.

Μια κεφαλιά του Πόνσε έχει να επιδείξει η ΑΕΚ σ’ αυτό το πρώτο μέρος και τίποτα περισσότερο. Ήταν φανερό ότι ο Ουζουνίδης είχε πρώτα στο μυαλό του να διασφαλίσει την αμυντική του λειτουργία και μετά να βγει μπροστά.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν τα πράγματα κι η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, έχασε μία ευκαιρία με τον Πόνσε, υπήρξε και μία φάση με πρωταγωνιστές τους Λιβάγια και Πούγγουρα, όπου η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι. Με… Αρετόπουλο διαιτητή, ίσως να ήταν πέναλτι.

Μία ακόμα, ευκαιρία είχε η ΑΕΚ στο 58΄όταν σε παράλληλη σέντρα του Μάνταλου, ο Πόνσε δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του. Ηταν φανερό, όμως, ότι η ΑΕΚ ήθελε να φέρει τελείως το παιχνίδι στα μέτρα τους. Βολίδα του Λιβάγια απέκρουσε ο Διούδης, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 66 όταν ο Μπουζούκης σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή κι η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο ίδιο λεπτό, κεφάλια του Μάνταλου, άουτ, σούπερ ευκαιρία με τον Χατζηθεοδωρίδη ο Παναθηναϊκός. Ωραα μπάλα.

Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά μέχρι τα τελευταία λεπτά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς στις δυο περιοχές.

Διαιτητής: Όλιβερ Ντράχτα (Αυστρία)

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης (62’ Κάτσε), Ινσούα, Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (62’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81’ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72’ Γκάλο), Πόνσε (78’ Κλωναρίδης).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς