22.9 C
Athens

Τι είχες Τσάβι, τι είχα πάντα!

Ο Παναθηναϊκός παρά τη αντίδραση στα μέσα του ματς παραδόθηκε (89-68) στην τέταρτη περίοδο άνευ όρων στη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία ήταν κατά διαστήματα απολαυστική

Εξ’ ορισμού η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολη αλλά η Ρεάλ στα διαστήματα που αποφάσιζε να παίξει μπάσκετ την έκανε ακόμα δυσκολότερη (89-68).

Οι παίκτες του Πασκουάλ έβγαλαν αντίδραση μετά τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα αλλά τότε η Ρεάλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ταξίδεψε στη Μαδρίτη για την 13η αγωνιστική της Euroleague, αναζητώντας ένα «διπλό», μια εμφάνιση που θα άλλαζε τη ψυχολογία στην ομάδα. Όμως, η Ρεάλ επέβαλε από την αρχή το παιχνίδι της, διέλυσε την άμυνα του Παναθηναϊκού και οδήγησε τους «πράσινους» σε μια ακόμα εκτός έδρας ήττα για φέτος.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε εμφανέστατο πρόβλημα και στις δύο μεριές του γηπέδου, καθώς οι πόντοι έρχονταν με το σταγονόμετρο και αμυντικά υπήρχαν διαρκώς θέματα. Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε την παθητική άμυνα των φιλοξενούμενων στο έπακρο, Γιούλ-Κοζέρ κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα στη περιφέρεια και «τάιζαν» τον Αγιόν. Ο σέντερ των Μαδριλένων δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες, ενώ ορισμένα σουτ έξω από τα 6.75 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +13 για τους γηπεδούχους στο πρώτο δεκάλεπτο (23-10).

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στο δεύτερο μισό του γηπέδου, με μπόλικες επελάσεις από τον Καλάθη, ενώ ήρθαν και 1-2 σουτ από τη περιφέρεια. Όμως, ο Πασκουάλ με το επιτελείο του δεν είχε βρει «γιατρικό» στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του και αυτό φαίνεται από τα 8 παραπάνω ριμπάουντ της Ρεάλ (20-12), αλλά και από τις τριπλάσιες ασίστ της Ρεάλ (12-4), δείγμα της άνετης κυκλοφορίας.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έκανε τη δική του αντεπίθεση, με κύριο εκφραστή της τον Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικάνος γκαρντ πέτυχε 10 συνεχόμενους πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και μαζί με τον Καλάθη «ροκάνισαν» τη διαφορά μέχρι και τους 5 πόντους (63-58) στο 31′.

Ωστόσο, η Ρεάλ αφυπνίστηκε και με πολύ γρήγορο παιχνίδι και με αρκετά κερδισμένα φάουλ από την άμυνα του Παναθηναϊκού βρήκε εύκολους πόντους, ενώ συνέχισε τα πολλά ριμπάουντ και έφτασε τα 35. Παράλληλα, ο Καμπάτσο κάνοντας καταπληκτικό παιχνίδι διέλυσε όλες τις ζώνες άμυνας του Παναθηναϊκού, δίνοντας μια άνετη νίκη στην ομάδα του.

Κορυφαίος για τη Ρεάλ ήταν ο Αγιόν με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Λάνγκφορντ με 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 43-31, 63-55, 89-68

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ 14, Ράντολφ 5 (1), Φερνάντεθ 7 (1), Καμπάσο 13 (5), Αγιόν 8 (9ρ), Κάρολ 4, Ταβάρες 11 (7ρ), Γιουλ 7 (1), Ντεκ 4, Τόμπκινς 8 (6ρ), Τέιλορ 8 (1).
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 2 (3 κλεψίματα), Λάνγκφορντ 20, Παπαγιάννης 8, Λάσμε 2, Παππάς 6 (2), Γκιστ 1, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 2, Καλάθης 17 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 4.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς