21.5 C
Athens

Θρύλος… Φωτιάς και λαύρα! (vids)

Σόου από την τριπλέτα - φωτιά Χασάν, Φορτούνη, Ποντένσε, αλλά και από τον διαιτητή Φωτιά που έστειλε μαζεμένα όλα τα μηνύματα της εξυγίανσης στους Πειραιώτες (5-1)

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον ΟΦΗ. Η αλήθεια όμως είναι πως οι Κρητικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ξυπνήσουν την… οργή του θηρίου. Η ομάδα του Βέρα θύμισε άλλες εποχές, εκείνες που ο ΟΦΗ τελούσε υπό βαρδινογιαννικό καθεστώς και που έβλεπε σαν αγώνα ζωής και θανάτου κάθε αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Σε αυτή τους την προσπάθεια βέβαια, οι Ηρακλειώτες είχαν σύμμαχό τους έναν διαιτητή… Φωτιά όνομα και πράγμα. Και το ότι μετά από μια τόσο χορταστική εμφάνιση συζητάμε για τον ρέφερι του συνδέσμου Πέλλας, καταδεικνύει την «επιτυχία» του. Η οποία δε συνίσταται σε αλλοίωση του αποτελέσματος – δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο ακόμα κι αν σφύριζε δυο – τρία πέναλτι από τη σέντρα –, αλλά στο «μήνυμα» που κλήθηκε να μεταφέρει προς τους Πειραιώτες: «Κύριοι, όσο υπάρχει το συγκεκριμένο καθεστώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα σας πηγαίνουμε καρότσι. Ακόμα και στα ματς που θα βάζετε τα γκολ με το τσουβάλι…

Η ομάδα του Μαρτίνς έκανε το πιο εύστοχο ημίχρονό της στη σεζόν. Καθεμιά από τις τρεις πρώτες ευκαιρίες που δημιούργησε, κατέληξε στα δίχτυα του Στρέζου. Την αρχή έκανε ο Μασούρας με μια πολύ ωραία κεφαλιά από πλάγια θέση, ο Χασάν έγραψε με θαυμάσιο πλασέ το 2-0 μετά από ασίστ του Φορτούνη και ο αρχηγός ήταν εκείνος που με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Κάπου εκεί ο Ποντένσε υπέγραψε τη δεύτερη ασίστ του στο ματς, αφού και η σέντρα ακριβείας στον Μασούρα βγήκε από τα δικά του πόδια.

Διπλή αναγκαστική αλλαγή με Τοροσίδη και Καμαρά να βγαίνουν νοκ άουτ

Ποιος να περίμενε τέτοια εξέλιξη βλέποντας τον Ολυμπιακό να χάνει δυο βασικούς του παίκτες στα μισά του ημιχρόνου. Τοροσίδης και Καμαρά αντικαταστάθηκαν ταυτόχρονα από τον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να οδηγείται αναγκαστικά σε λύση αλχημείας. Ο Τσιμίκας πήρε θέση στα αριστερά και ο Κούτρης πέρασε σε ρόλο δεξιού μπακ. Κανένα πρόβλημα ωστόσο. Κάθε επίθεση που δεν περιλάμβανε σκληρό φάουλ από τους φιλοξενούμενους, κατέληγε σε γκολ ή έστω σε μεγάλη ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά και ο Χασάν με ωραία προβολή έκανε το 4-0. Και παρότι ο ΟΦΗ απάντησε με ένα υπέροχο γκολ του Ναμπί, ο Αιγύπτιος είχε κι άλλο γκολ στο τσεπάκι του, τιμωρώντας την κακή εκτίμηση του Στρέζου.

Ο Αιγύπτιος έκανε χατ τρικ και θα μπορούσε να έχει και δεύτερο, αν ήταν λίγο πιο τυχερός σε κάποιες ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Α, θα μπορούσε να έχει κερδίσει και ένα πέναλτι, όταν πέρασε την μπάλα από τον Στρέζο και αυτός τον ανέτρεψε καθαρά με τάκλιν στο δεξί κουντεπιέ. Ακόμα και σε μια τόσο οφθαλμοφανή φάση ωστόσο, ο Φωτιάς συνέχισε να στέλνει τα μηνύματα του: παίζετε και μη λέτε πολλά, έχουμε εξυγίανση…

Μαζί με την τριπλέτα – φωτιά των Χασάν, Φορτούνη και Ποντένσε λοιπόν, είχαμε και διαιτητή Φωτιά. Αντιαθλητικά μαρκαρίσματα έμειναν δίχως κίτρινη, ακόμα δίχως καταλογισμό φάουλ, ενώ για το πέναλτι στον Χασάν τι να πει κανείς: Θα το έδιναν ταυτόχρονα ο Ιβάν, ο Γιώργης και ο Μελισσανίδης μαζί…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (20′ λ. τρ. Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (21′ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (73′ Γκερέρο), Φορτούνης και Χασάν.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου (65′ Ποτουρίδης), Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Βαζ (76′ Οικονόμου), Φερέιρα και Νέιρα (53′ Πάρσον).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς