21.8 C
Athens

Τένις: Πήρε άτυπη εκδίκηση από τον Τιαφόε και «πέταξε» για τους 16 ο Τσιτσιπάς!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε άτυπη ρεβάνς από τον Αμερικανό Τιαφόε και πανηγύρισε δίκαια την πρόκριση στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά με φόντο το βάθρο στο Τόκιο!

Περίπου ένα μήνα πριν ο Φράνσις Τιαφόε άφηνε εκτός Γουίμπλεντον τον Στέφανο Τσιτσιπά βάζοντας πρόωρο τέλος στο ταξίδι του Έλληνα αθλητή στο Λονδίνο. Λίγες εβδομάδες μετά, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πιο «γλυκιά» ρεβάνς επικρατώντας με 2-0 σετ του Αμερικανού για να πάρει αυτός το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

Δύο στα δύο για τον «Tsitsi-Fast» στο Τόκιο! Ο Στέφανος παρουσιάστηκε διαβασμένος και εξαιρετικά προσγειωμένος στο ματς της Τρίτης (27/07) και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους 16 της Ολυμπιάδας, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο τένις.

Με τελικό σκορ 2-0 σετ (6-3, 6-4) ο Τσιτσιπάς απέδειξε για άλλη μια φορά ότι του ταιριάζει το Τόκιο, αφού αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του επί του Τιαφόε σε ιαπωνικό έδαφος.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «16» θα είναι ο νικητής του ματς ανάμεσα στον Γάλλο Ούγκο Ιμπέρ και τον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο «Τσίτσι» δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, καθώς κέρδισε με άνεση και στυλ το πρώτο σετ, στο οποίο προηγήθηκε και με 1-4. Στο δεύτερο σετ ο Αμερικανός αντέδρασε και κέρδισε το πρώτο game, ωστόσο αυτό δεν ήταν από μόνο του αρκετό για να «φρενάρει» τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που βρήκε ξανά τις λύσεις μέσα από το δικό του σερβίς και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, φτάνοντας στο 4-5 στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Φαβορί για το βάθρο ο Στέφανος, χαμηλά το κεφάλια και πολλή δουλειά όμως μέχρι να επιτευχθεί (και) αυτός ο στόχος.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς