17.1 C
Athens

Telegraph: Σκέψεις για διακοπή δύο εβδομάδων στην Premier League

Μετά τη νέα έξαρση του κορονωϊού στην Αγγλία, σύμφωνα με την Telegraph, οι ιθύνοντες της Premier League συζητούν τη διακοπή του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, έριξε στο τραπέζι την πρόταση της διακοπής.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, τα οποία εντοπίστηκαν στη Μάντσεστερ Σίτι και οδήγησαν στην αναβολή του ματς με την Έβερτον φαίνεται πως προκάλεσαν ανησυχία στους αρμόδιους φορείς.

Μετά τους «πολίτες», το απόγευμα της Τρίτης (29/12) ανακοίνωσε και η Σέφιλντ επίσης, την ύπαρξη θετικών δειγμάτων του ιού, σημαίνοντας στο αγγλικό πρωτάθλημα συναγερμό.

Μάλιστα, τα 18 κρούσματα κορονωϊού που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, ύστερα από τα τεστ που διενεργήθηκαν από τις 21 έως τις 27 Δεκεμβρίου, είναι τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Ο φόβος ότι θα προκύψουν νέες αναβολές σε επόμενα παιχνίδια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο λόγος που εξετάζεται το ενδεχόμενο της προσωρινής διακοπής, δεδομένου ότι ο δείκτης των κρουσμάτων ολοένα και αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το βρετανικό Μέσο στέκεται επίσης, και στο πρόβλημα που θα προκύψει σε περίπτωση διακοπής, με τις ημερομηνίες των αγώνων, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελεύθερων ημερών για να αναβληθέντα ματς.

Το φινάλε της φετινής Premier League έχει οριστεί για τις 23 Μαΐου και ήδη υπάρχουν αρκετές ομάδες με λιγότερα παιχνίδια, ενώ και η έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 11 Ιουνίου δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια για παράταση του πρωταθλήματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς