16.9 C
Athens

Τα «διπλά» του πήραν μυαλό και ενέργεια

Μετά τις δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες ο Ολυμπιακός έδειξε κόντρα στην τρελή Αρμάνι ότι είναι ακόμη ένα έργο εν εξελίξει

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες και ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με 75-99. Η διαφορά άνοιξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο με τους “ερυθρόλευκους” να μην έχουν απαντήσεις στην εξαιρετική επιθετική απόδοση των Ιταλών.

Μετά τις δύο σερί νίκες εκτός έδρας (Χίμκι,Μπασκόνια) στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει μια θετική πρεμιέρα μπροστά στους χιλιάδες φιλάθλους του. Όμως, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων ειδικά στην επανάληψη και ηττήθηκαν εύκολα από τους Μιλανέζους.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και ήταν πάντα κοντά στο σκορ, ενώ το αμυντικό πρόβλημα ήταν εμφανές από το ξεκίνημα. Το παιχνίδι run n’ gun που είχε η Αρμάνι καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν περιορίστηκε και οι Ιταλοί έβρισκαν συνεχώς εύκολους πόντους στο transition. Παράλληλα, από το 41-44 του ημιχρόνου, οι Πειραιώτες έβαλαν μόλις 30 πόντους και αντίστοιχα δέχθηκαν 47.

Επίσης, χαρακτηριστικό στοιχείο της επιθετικής “ένδειας” του Ολυμπιακού, είναι ότι πέτυχε μόλις 2/13 τρίποντα σε ολόκληρο το σαραντάλεπτο, ενώ είχε και 50% στις βολές (9/18). Στην βαριά αυτή ήττα, ξεχώρισαν οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά, η Αρμάνι ήταν ιδαίτερα εύστοχη και αποδοτική, καθώς με 42% στα σουτ έξω από τα 6.75 και 25/27 βολές είναι δύσκολο να χάσεις. Η ομάδα του Πιανιτζιάνι άγγιξε την 100σταρα, πήρε το μεγάλο διπλό και έδειξε ότι θα διεκδικήσει στα ίσια την οχτάδα.

Οι Μιλανέζοι είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τους Μάικ Τζέιμς (20π), Νεμάνια Νέντοβιτς (20π) και Βλάντιμιρ Μίτσοφ (19π).

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 15-20, 22-29, 12-26

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς