23.8 C
Athens

Συνετρίβη η Εθνική από τη Σερβία

Κατώτερη των περιστάσεων η Εθνική ομάδα πόλο υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα (9-3) από τους Σέρβους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού. ΗΠΑ το επόμενο μεγάλο εμπόδιο

Μπορεί η Ελλάδα να έπαιζε με το… μαχαίρι στα δόντια, θέλοντας μόνο νίκη απέναντι στη Σερβία, για να πανηγυρίσει την πρωτιά στον όμιλό της, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό της και ηττήθηκε με 9-3.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατόρθωσε να είναι ανταγωνιστική μόνο στο τρίτο οκτάλεπτο του αγώνα (0-0), ενώ υστέρησε και στα τρία υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, έχασε από νωρίς έδαφος στην πρώτη παρτίδα (1-3), με τους Σέρβους να ενισχύουν το προβάδισμά τους στη συνέχεια (2-3). Στο τέλος, η γαλανόλευκη φάνηκε να παραδίδεται, επιτρέποντας στους παίκτες του Σάβιτς να πετύχουν ακόμα τρία τέρματα.

Μοναδικοί σκόρερς για την ομάδα μας ήταν οι Φουντούλης, Μουρίκης και Γούνας, ενώ κορυφαίος για τους Σέρβους ήταν ο Μάντιτς με 4 γκολ.

Έτσι, η Ελλάδα τερμάτισε τρίτη στο γκρουπ της, έχοντας ακόμα μία νίκη και μία ισοπαλία και το εισιτήριο για τον ημιτελικό εξαρτάται από την παρουσία που θα έχει στον χιαστί αγώνα κόντρα στο φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ.

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0.

Σερβία (Σάβιτς): Ριστίσεβιτς, Μάντιτς 4, Ράσοβιτς Β. 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Λάζιτς 2, Βίτσο, Ντέντοβιτς, Γιάκσιτς, Ντράσοβιτς, Στογιάνοβιτς 1, Ράσοβιτς Σ. 1, Ντομποζάνοβ.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς