12.5 C
Athens

Συγκλονιστικός Φουντούλης: Ζητώ συγνώμη για τη χαρά μας, μία νίκη δεν απαλύνει τον πόνο

Σε μία περίοδο που τα πάντα έχουν επισκιαστεί από τους καπνούς και την «μαυρίλα» στην ατμόσφαιρα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία, η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών πραγματοποίησε το δικό της έπος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξασφαλίζοντας στην χειρότερη περίπτωση το ασημένιο μετάλλιο, σε ένα τουρνουά που της ανήκει.

Τα «χρυσά» παιδιά του Θοδωρή Βλάχου απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι για είσαι σπουδαίος παίκτης, πρέπει πρώτα να έχεις καθαρή ψυχή. Αυτά τα παιδιά την έχουν και δεν σταματάνε να μας κάνουν περήφανους. Μετά τις συγκινητικές και γεμάτες συναίσθημα δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Θοδωρή Βλάχου, σειρά πήρε ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, που σε μία στιγμή απόλυτης καταξίωσης ζήτησε ιπποτικά συγνώμη από τον κόσμο της Ελλάδας για τους πανηγυρισμούς, σε μία περίοδο που τα πάντα καταρρέουν στη χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φουντούλη:

«Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τη χαρά που δείχνουμε και τον ενθουσιασμό που έχουμε, αλλά αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, οπότε -με όλο το σεβασμό- θα πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε. Όλοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, με το πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Έλληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω τη σημερινή εμφάνιση στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο, ενώ πίσω στη χώρα μας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες και δεν νομίζω ότι μία νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Πραγματικά μας θλίβει πάρα πολύ, ευχόμαστε να περιοριστούν όλα αυτά που συμβαίνουν και να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα, η φύση.

Κανένας μεγάλος αρχηγός δεν έφερε την Ελλάδα εδώ. Έχουμε κάνει ένα Ολυμπιακό τουρνουά που μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα το φανταζόμασταν. Αυτό για να γίνει πράξη θέλει πολύ κόπο. Πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι σήμερα γράφτηκε ιστορία και το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε», είπε ο Φουντούλης, δίνοντας το… σύνθημα για τον τελικό της Κυριακής, και κατέληξε:

«Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ στη χώρα μας, παρέα με αυτά τα παιδιά καταφέραμε κάτι που θα μνημονεύεται και θα αποτελεί ορόσημο και θα μας ενώνει για όλη μας τη ζωή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς