17.7 C
Athens

Στον… πυρετό του γάμου της Μαρίας Μενούνος ο Άκοβος Αρκαδίας (video)

H γνωστή Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια ήρθε για να τελέσει το γάμο της στη γενέτειρα του πατέρα της

Τα πάντα είναι έτοιμα για το θρησκευτικό γάμο της Ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας Μαρίας Μενούνος, που επέλεξε να ζήσει τον δικό της «big, fat, greek wedding» στη γενέτειρα του πατέρα της.

Ο γάμος θα λάβει χώρα στον Άκοβο Αρκαδίας στις 4 το απόγευμα. Η Μαρία θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της Κέβιν Αντεργκάρο (με τον οποίο είναι ήδη παντρεμένη με πολιτικό γάμο) στο χωριό του πατέρα της, που ζει τις τελευταίες μέρες στο ρυθμό του γάμου.

Μετά από μια σχέση ζωής που μετρά 20 χρόνια και έναν εντυπωσιακό πολιτικό γάμο που έγινε σε live μετάδοση την Πρωτοχρονιά στην Times Square, η Μαρία Μενούνος και ο εκλεκτός της καρδιάς της θα παντρευτούν με παπά και με κουμπάρους στον τόπο καταγωγής της νύφης.

Ελάχιστοι θα είναι οι καλεσμένοι που ταξίδεψαν από την Αμερική. Η Μαρία, μετά τον εντυπωσιακό πολιτικό γάμο στην Times Square στη Νέα Υόρκη, ήθελε να κάνει αυτό το μυστήριο κυρίως για τους συμπατριώτες της. Γι’ αυτό το λόγο και το μενού του γάμου κινείται σε παραδοσιακές και τοπικές γεύσεις που συνάδουν με τις προτιμήσεις του ζευγαριού.

Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος και περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, κρύα και ζεστά εδέσματα. Γεύσεις όπως σκιουφιχτά μακαρόνια, καρέ μαύρου χοίρου, παραδοσιακή τυρόπιτα -μια από τις αγαπημένες της γεύσεις -αλλά και παραδοσιακά γλυκά της Αρκαδίας, σύμφωνα  με το ρεπορτάζ του TLIFE, με καρπούς και φρούτα όπως: καρύδι, αμύγδαλο, κάστανο, κυδώνι θα είναι μερικά από τα εδέσματα που όλοι οι καλεσμένοι θα απολαύσουν από το Δειπνοσοφιστήριον.

Η έμπειρη ομάδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου δημιούργησε αυτό το μενού αποκλειστικά για την Μαρία Μενούνος, προσαρμόζοντας τοπικά υλικά στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Άλλωστε ο σκοπός είναι να ζήσουν αυτή τη μέρα με τον πιο «ελληνικό» τρόπο που μπορούν. Για αυτό και επέλεξαν ο γάμος να γίνει στο Άκοβο και να ζητήσουν από τους καλεσμένους τους να ταξιδέψουν μέχρι εκεί για να ζήσουν μαζί τους αυτή τη στιγμή.

Οι Έλληνες και οι ξένοι καλεσμένοι θα απολαύσουν όλα τα λαχταριστά εδέσματα από παραδοσιακές πιατέλες που θα τοποθετηθούν στο κέντρο των τραπεζιών, σε πήλινα σκεύη, τηγανάκια και σαγανάκια, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση του παραδοσιακού ελληνικού γάμου, ενώ ύστερα θα απολαύσουν την τούρτα, η οποία θα κινηθεί στην αγαπημένη γεύση της παρουσιάστριας αλλά και του συζύγου της που δεν είναι άλλη από τη λευκή σοκολάτα!

Το μενού, ωστόσο, έχει έντονες πινελιές από την τοπική κουζίνα διαφόρων περιοχών και εντονότερες από την Κρήτη.

Στην αυλή του σχολείου του χωριού έχει στηθεί το γαμήλιο τραπέζι με εντυπωσιακό στολισμό, όπου τα πάντα «φωνάζουν» Ελλάδα. Στις συνθέσεις που στολίζουν τα τραπέζια δεσπόζουν λεμόνια και είναι άκρως εντυπωσιακές, ενώ στα πιάτα έχουν τοποθετηθεί αναμνηστικά σουπλά με τα ονόματα του ζευγαριού και την ημερομηνία του γάμου σε πλαίσιο με φύλλα ελιάς. Στον χώρο που θα γίνει το γαμήλιο γλέντι έχει στηθεί και τραπέζι με προϊόντα της Αρκαδίας.

Η νύφη θα φορέσει νυφικό που σχεδίασε για εκείνη η Σήλια Κριθαριώτη και θα μπει στην άμαξα που θα την πάει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου από το πατρικό της σπίτι.

Κουμπάροι, όπως έχει γίνει γνωστό, θα είναι ο Λέων Πατίτσας και η Μαριέττα Χρουσαλά, ο Δημήτρης Γιαννέτος και ο Σωτήρης Κυρανάκος.

Παραδοσιακό χαρακτήρα θα έχουν και τα αναμνηστικά που θα παραλάβουν οι καλεσμένοι αφού τα επιμελήθηκε μαζί με της μπομπονιέρες η Κρητικιά δημιουργός Ελίνα Μπακίντα.

Oι ετοιμασίες στο σπίτι της νύφης

Λίγες ώρες πριν το μυστήριο, οι ετοιμασίες γίνονται στο σπίτι της οικογένειας Μενούνος στο χωριό και η παρουσιάστρια μας δείχνει όλα όσα συμβαίνουν. Ανάμεσά σε όσους βρίσκονται φυσικά δίπλα της είναι και η μητέρα της Λίτσα που έχει περάσει στο παρελθόν μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της και φαίνεται πως συνεχίζει να δίνει μάχη.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται πως η μητέρα της Μαρίας Μενούνος αισθάνονται κάπως αμήχανα, καθώς τη βιντεοσκοπούν χωρίς μαλλιά και η Μαρία σπεύδει να την καθησυχάσει και να την παρηγορήσει δείχνοντάς της τη Μαριέττα Χρουσαλά και λέγοντάς της «μην ανησυχείς που δεν έχεις μαλλιά, η Μαριέττα έχει αρκετά για όλους μας» με τις τρεις γυναίκες να ξεσπούν σε γέλια.

Η Μαρία Μενούνος έχει εκφραστεί αρκετές φορές για την περιπέτεια υγείας της μητέρας της που την έκανε να «λυγίσει», αλλά δεν το βάζει κάτω και δεν χάνει λεπτό την αισιοδοξία της. Για τον λόγο αυτό είναι πάντα χαμογελαστή και κάνει χιούμορ με όλα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς