20.9 C
Athens

Στην κορυφαία 5άδα της Euroleague ο Βεζένκοφ

Ο πιο σταθερός πυλώνας στον εκπληκτικό Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της φετινής Euroleague!

Ο Ολυμπιακός είναι με τις βαλίτσες στο χέρι για το Βελιγράδι, έτοιμος να συμμετάσχει στο 11ο φάιναλ φορ της ιστορίας του. Κανείς δεν ξέρει όμως αν οι Ερυθρόλευκοι θα κατάφερναν να φτάσουν ως εδώ, δίχως την καταλυτική συμβολή του Σάσα Βεζένκοβ. Με τεράστια συνεισφορά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, ο 26χρονος φόργουορντ ήταν ο σταθερότερος πυλώνας της ομάδας του Μπαρτζώκα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, αποτελώντας σημείο αναφοράς σε κάθε μεγάλη βραδιά της φετινής σεζόν.

Ο Σάσα αγωνίστηκε σε 36 ματς της EuroLeague έχοντας κατά μέσο όρο 13.7 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 17.8 βαθμούς στο PIR, ενώ σούταρε με 67% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 84% στις βολές. Μάικ Τζέιμς, Σέιν Λάρκιν, Μίροτιτς και Ταβάρες συμπληρώνουν την πεντάδα: ο πρώτος αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό, ο δεύτερος μπορεί να έχει την ίδια… κατάληξη στον ημιτελικό ενώ ένας από τους άλλους δυο θα βρεθεί σίγουρα στον δρόμο των Πειραιωτών, είτε στον μεγάλο είτε στον μικρό τελικό του Βελιγραδίου…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς