21.5 C
Athens

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στην Ιβηρική για. . . Ερνάνι

Η Πόρτο παραχωρεί τον 27χρονο πλάγιο επιθετικό και πληροφορίες από την Πορτογαλία θέλουν τον Ολυμπιακό να ρίχνει “ματιές” για τον παίκτη που φόρεσε στο παρελθόν τα ερυθρόλευκα • Οι παράμετροι που έχουν να κάνουν με τους Μασούρα, Σεμπά και Πάρντο

Προτεραιότητα του Πέδρο Μαρτίνς αποτελούν οι κρίσιμοι αγώνες του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και την Μπέτις στη Σεβίλλη, αλλά όσο πλησιάζουμε προς την χειμερινή μεταγραφική περίοδο τόσο πληθαίνουν και τα σενάρια από το εξωτερικό που αφορούν την ενίσχυση των Ερυθρόλευκων. Ο Μαρτίνς φέρεται να επιθυμεί την απόκτηση στράικερ και πλάγιου επιθετικού και υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις παικτών που έχει στα υπόψιν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον αγώνα με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη, δηλαδή στα μέσα Δεκεμβρίου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις κατόπιν συνεννόησης του Πορτογάλου τεχνικού με τη διοίκηση των Πειραιωτών και τους Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο.

Από την Ιβηρική Χερσόνησο υπήρξε η πληροφορία ότι οι Ερυθρόλευκοι ρίχνουν “ματιές” στον Ερνάνι. Ο Πορτογάλος εξτρέμ ανήκει στην Πόρτο, λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και οι «δράκοι» προτίθενται να τον παραχωρήσουν τον Ιανουάριο. Ο 27χρονος επιθετικός χρησιμοποιείται συνήθως ως αλλαγή από τον Σέρχιο Κονσεϊσάο στην Πόρτο, καθώς ο τελευταίος έχει ως βασικές επιλογές για τις θέσεις των εξτρέμ τους Μπραχίμι και Κορόνα. Έτσι, ο Ερνάνι αγωνίστηκε ως αλλαγή στα παιχνίδια με την Σάλκε και την Λοκομοτίβ Μόσχας στα Τσάμπιονς Λιγκ και εναντίον των Μπράγκα, Μπελενένσες και Τοντέλα στο πρωτάθλημα και Τσάβες στο Κύπελλο, όπου και σκόραρε. Στο μόνο ματς που ξεκίνησε βασικός ήταν κόντρα στην Βαρζίμ για το Κύπελλο.

Ο Ερνάνι είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού την περίοδο 2015-16, ως δανεικός από την Πόρτο, με τον προπονητή τότε έναν συμπατριώτη του, τον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος πλάγιος επιθετικός είχε κάνει καλή σεζόν, καθώς είχε 8 γκολ και 7 ασίστ σε 26 αγώνες.

Να θυμίσουμε ότι Πέδρο Μαρτίνς και Ερνάνι γνωρίζονται πολύ καλά, αφού είχαν συνεργαστεί στη Βιτόρια Γκιμαράες την περίοδο 2016-17. Τότε, ο ποδοσφαιριστής είχε κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν στην μέχρι σήμερα καριέρα του με 12 τέρματα και 35 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Σχετικά με την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης, υπάρχουν τρεις παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν:

Πρώτον, αν αποκτηθεί ο Γιώργος Μασούρας από τον Πανιώνιο, λογικά δύσκολα θα γίνει άλλη κίνηση.

Δεύτερον, έληξε ο δανεισμός του Σεμπά στην Τσονγκίνγκ Ντανγκντάι Λιφάν και ο παίκτης είναι ήδη στην Αθήνα όπως αποκάλυψε χθες το FWS. Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να πουλήσει ή να δανείσει τον Βραζιλιάνο, καθώς πιάνει θέση ξένου, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την παραμονή του.

Τρίτον, η πώληση του Φελίπε Πάρντο -το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι- ώστε να αδειάσει μια θέση στο ρόστερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς