19.1 C
Athens

Στέλνουν στρατοδικείο τους Μητρετώδη-Κούκλατζη (video)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ και στρέφεται και κατά των διοικητών τους

Στο στρατοδικείο αναμένεται να παραπεμφθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα κοινοποιηθεί στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς το κατηγορητήριο σχετικά με τις συνθήκες σύλληψής τους από τουρκική στρατοχωροφυλακή τον περασμένο Μάρτιο.

Κλήσεις θα σταλούν και σε ανώτατους αξιωματικούς του Δ’ Σώματος στρατού της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού όπου υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.

Όπως μεταδόθηκε από το δελτίο, το ίδιο έγγραφο θα κοινοποιηθεί και σε ανωτέρους τους σε ένα κατηγορητήριο που θα είναι βαρύ και θα περιλαμβάνει δέκα άτομα, τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν αρχικά εγγράφως και μετά στο στρατοδικείο, όσον αφορά τα λάθη και τις παραλείψεις του συμβάντος που οδήγησε στη σύλληψη των δυο στρατιωτικών.

Αυτό που τονιζόταν από πηγές του ΥΠΕΘΑ είναι ότι όπως δεν αποδόθηκαν ευθύνες εν θερμώ, έτσι και με την διαδικασία που εκκινείται βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς