16.2 C
Athens

Σπείρα Αλβανών είχε στοχοποιήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού

Θύματα οι Νάτχο, Σισέ, Ομάρ, Οφόε, Καρσελά, Εμενίκε, Ζοσέ Σα, Ναουέλ, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. με συντονισμένη προσπάθεια σε Κορωπί και Ζωγράφου συνέλαβε δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Σπείρα Αλβανών είχε στοχοποιήσει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε μια μεγάλη επιτυχία κι εξουδετέρωσε την εγκληματική οργάνωση των ληστών που είχαν «χτυπήσει» τους ερυθρόλευκους Νάτχο, Σισέ, Ομάρ, Οφόε, Καρσελά, Εμενίκε, Ζοσέ Σα, Ναουέλ, αλλά και τον Αραούχο της ΑΕΚ.

Σε βάρος των ληστών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου. Οι δυο συλληφθέντες ήταν ένας 34χρονος άνδρας και μια 35χρονη γυναίκα ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους. Τόσο οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όσο και οι συνεργοί τους είναι αλβανικής καταγωγής.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν ρούχα, ρολόγια, και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ. μέσω δελτίου Τύπου της, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από στο σπίτι που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως «υποστηρικτικό» που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιούσαν ως «όχημα διαφυγής».

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες σε ανύπαρκτα ονόματα. Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Όπως αναφέρει η αστυνομία: «Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 33 περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς