21.7 C
Athens

Σκεπτικό της ΕΕΑ: Ακλόνητα τα στοιχεία, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Καλπαζίδης!

Ηχηρό «χαστούκι» στην προπαγάνδα φέρνει το αποκαλυπτικό σκεπτικό της ΕΕΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι 84 σελίδων και σε αυτό εμπεριέχονται στοιχεία που δεν αφορούν μόνο στα νομικά επιχειρήματα στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά τραπεζικά, οικονομικά και εμπορικά στοιχεία που πιστοποιούν πως οι δύο ΠΑΕ έχουν άμεση σχέση.

Τα στοιχεία που προσκόμισε η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι αποκαλυπτικά και αφορούν στο πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, τον Ιωάννη Καλπαζίδη, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι δυνάμει μέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ!

Το ποσό των 6.7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως όποια στιγμή επιθυμεί μπορεί να γίνει μέτοχος της ομάδας του Νίκου και της Κυριακής Σαββίδη, των ιδιοκτητών δηλαδή της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, όπως γνωστοποίησε ενώπιον της ΕΕΑ η ίδια η ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού, αναφέρεται πως η Ειρήνη Μαρούπα μετέβη στην Ξάνθη για να κάνει η ίδια αυτοψία στο ξενοδοχείο και τις προπονητικές εγκαταστάσεις που αγοράστηκαν από την RFA του Καλπαζίδη κι έτσι διαπιστώθηκε πως «δεν έγινε οποιαδήποτε συντήρηση τόσο καιρό στις εγκαταστάσεις», άρα δεν έγινε για επενδυτικούς λόγους, αλλά για επηρεασμού της Ξάνθης.

Τα στοιχεία είναι ακράδαντα και η λύση είναι μονόδρομος βάσει και των όσων ισχύουν στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ: Υποβιβασμός στις δύο ΠΑΕ, την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ. Οτιδήποτε άλλο θα είναι σκάνδαλο. Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα εστάλη στη Λίγκα το σκεπτικό της απόφασης και θα οριστεί δικάσιμος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς