18.8 C
Athens

Σε τρίτο εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ σε 25 μέρες ο Ευαγγέλου

Με τον Αθηναίο ρέφερι δεν κερδίζει σχεδόν ποτέ ο γηπεδούχος - Είναι ο διαιτητής που είχε κάνει όργια στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός κι έστειλε στην Πειθαρχική τον Κ. Καραπαπά

Τον διαιτητή Άγγελο Ευαγγέλου με τον οποίο δεν κερδίζει σχεδόν… ποτέ ο γηπεδούχος όρισε η ΕΠΟ να διευθύνει τον αγώνα ρεβάνς του ημιτελικού κυπέλλου της Μεγάλης Πέμπτης, ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ματς της Τούμπας οι Θεσσαλονικείς είχαν επικρατήσει 2-0.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αθηναίος ρέφερι στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος της Super League που έχει οριστεί έχει δύο νίκες του γηπεδούχου, τρεις ισοπαλίες και πέντε νίκες του φιλοξενούμενου. Στα μισά παιχνίδια με τον Ευαγγέλου διαιτητή, κερδίζει ο φιλοξενούμενος, στοιχείο ρεκόρ για την ελληνική διαιτησία στη μεγάλη κατηγορία.

Πέραν αυτού ακόμη ένα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Ευαγγέλου μέσα σε 25 μέρες ορίστηκε σε τρίτο εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ!! Ο Αθηναίος ρέφερι στις 31/03 ήταν τέταρτος στον αγώνα Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2, στις 6 Απριλίου σφύριξε Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 επίσης για το πρωτάθλημα, ενώ τώρα ο Περέιρα τον όρισε στο ματς Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου(16:00).

Ο Ευαγγέλου ήταν διαιτητής στο περίφημο παιχνίδι Ατρόμητου-Ολυμπιακού 1-2 που είχε εξοργίσει τους ερυθρόλευκους και είχε στείλει τον Κώστα Καραπαπά στον αθλητικό δικαστή. Τότε ο Βούκοτιτς στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Ολυμπιακός είχε βγει με καθυστέρηση στον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τι είχε κάνει μεταξύ άλλων ο Ευαγγέλου στο ματς που γύρισε ο Ολυμπιακός;

«Στο 42′, ο Εμάνουελ Σάκιτς γύρισε με πρόθεση την μπάλα στον Μπάλας Μέγερι, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε το έμμεσο φάουλ και ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ στην επόμενη επίθεση. Στο 35′ και ενώ η μπάλα παιζόταν στα αριστερά, ο Γιαννούλης χτύπησε με πρόθεση εκτός φάσης τον Ποντένσε, εντός περιοχής. Πέναλτι και κόκκινη, που δεν δόθηκαν. Στο 60′, ο Γιαννούλης ανέτρεψε από πίσω τον Φορτούνη, σε μία οριακή φάση πάνω στη γραμμή, που φαίνεται πως είναι τελικά φάουλ. Όμως, πάλι, ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων δεν παρατηρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Νωρίτερα, στο 53′, ο ίδιος παίκτης έδωσε αγκωνιά τον Ποντένσε, αλλά πάλι γλίτωσε την κόκκινη κάρτα!».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς