17.8 C
Athens

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Κατέρρευσε η Βασίλισσα, ιστορικός θρίαμβος των Πολιτών

Η πιο σοβαρή εκδοχή της Μάντσεστερ Σίτι σε νοκ άουτ αγώνα επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε την εμφάνιση της στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ήττα-σοκ στην έδρα της με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή!

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με μία καθαρή ευκαιρία για τις δύο ομάδες, ήρθε η επανάληψη για να δούμε ένα ματς αντάξιο της ποιότητας που διαθέτουν οι δύο ομάδες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσίασε μια ευέλικτη Σίτι με πολλές κινήσεις των παικτών της χωρίς την μπάλα. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Ζεζούς στο αρχικό σχήμα, με τον Αγουέρο να μένει στον πάγκο, ενώ το δυσάρεστο για τους Πολίτες είναι πως ο Λαπόρτ αποχώρησε με τραυματισμό στο 14′, δίνοντας τη θέση του στον Φερναντίνιο.

Ο Κουρτουά ήταν όπου χρειαζόταν η ομάδα του στο πρώτο μέρος και την κράτησε μέσα στο παιχνίδι για να βρει εκείνη πρώτη γκολ. Η Ρεάλ βρήκε στην κόντρα προβάδισμα στο 60′. Από τα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Βινίσιους έκλεψε την μπάλα από τον Γουόκερ που έκανε διπλό λάθος, ο Βραζιλιάνος γύρισε στον αμαρκάριστο Ίσκο που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά με τις αλλαγές του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε σε μεγάλη ανατροπή. Στο 78′ από σέντρα του Ντε Μπρούινε, ο Ζεζούς έπιασε την κεφαλιά προ του Ράμος και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 83′ ο Στέρλινγκ ανατράπηκε από τον Καρβαχάλ, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα και από εκεί ο Ντε Μπρούινε δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη για να δώσει μια σπουδαία ιστορική νίκη στην ομάδα του.

Έτσι, η Σίτι πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης και πλέον πολύ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση, δεδομένου πως η Ρεάλ έχασε και τον Ράμος με κόκκινη κάρτα για εκτός περιοχής ανατροπής του Ζεζούς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς (84′ Λούκας Βάθκεθ), Βαλβέρδε, Ίσκο (84′ Γιόβιτς), Βινίσιους (74′ Μπέιλ), Μπενζεμά.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (33′ Φερναντίνιο), Μεντί, Γκουντογάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Ζεζούς, Μπερνάρντο Σίλβα (74′ Στέρλινγκ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς