17.8 C
Athens

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-4: Οι Βάσκοι διέσυραν τη «Βασίλισσα» και πήγαν ημιτελικά!

Η διοργάνωση των εκπλήξεων το φετινό Κύπελλο Ισπανίας! Μετά τις προκρίσεις που πήραν ως αουτσάιντερ, Γρανάδα και Μιραντές στα ημιτελικά, η Ρεάλ Σοσιεδάδ ολοκλήρωσε έναν σπουδαίο άθλο: Πέταξε εκτός διοργάνωσης τη Ρεάλ Μαδρίτη, διασύροντας τη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με 4-3!

Αυτό που βοήθησε σε αυτή τη φάση είναι τα μονά νοκ άουτ παιχνίδια. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ τα έκανε όλα να φαίνονται εύκολα στη Μαδρίτη με την τρομερή εμφάνιση των Έντεγκαρντ και Ισάκ και την τακτική προσέγγιση του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, έφτασαν να προηγούνται με 4-1 και αγχώθηκαν μόλις για λίγα λεπτά στο φινάλε.

Ο δανεικός από τη Ρεάλ στους Βάσκους, Μάρτιν Έντεγκαρντ παίρνοντας το ριμπάουντ στο σουτ του Ισάκ στο 22′ έγραψε το 0-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μάτι να… γυαλίζει. Με δύο γκολ του Ισάκ σε τρία λεπτά (το ένα από φανταστική προσπάθεια του Μπαρενετσέα) στο 54′ και στο 56′ ο δείκτης του σκορ αυξήθηκε στο 0-3! Ο Μαρσέλο αιφνιδίασε τον Ρεμίρο στο 59′ και μείωσε σε 1-3 με γκολ στην κλειστή γωνία του Ισπανού, ωστόσο η Σοσιεδάδ απάντησε με τον Ισάκ να δίνει στον Μερίνο και τον Βάσκο να γράφει το 1-4.

Η Ρεάλ πίεσε και μείωσε σε 3-4 με τους Ροντρίγκο και Νάτσο, ενώ κυνήγησε την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο λεπτό (ειδικά μετά την αποβολή του Γκοροσάμπελ στο 95′), χωρίς όμως να αλλάζει το αποτέλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Τρίτη 4/2

Γρανάδα – Βαλένθια 2-1

Τέταρτη 5/2

Μιραντές – Βιγιαρεάλ 4-2

Πέμπτη 6/2

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ  3-4

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς