18.2 C
Athens

Προμηθέας – ΑΕΚ 57-61: Για πέμπτη φορά Κυπελλούχος η Ένωση

Η ΑΕΚ νίκησε πάρα πολύ δύσκολα τον Προμηθέα Πάτρας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με 57-61 και κατέκτησε για πέμπτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο της διοργάνωσης, σε έναν αγώνα που η αστοχία έκλεψε την παράσταση.

Από την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θα κρατηθούν σε ένα χαμηλό σκορ, με τον Προμηθέα να ξεκινά κάπως καλύτερα, καθώς προηγήθηκε με τρεις πόντους (5-2) στα μισά της πρώτης περιόδου. Έτσι συνεχίστηκε το πρώτο δεκάλεπτο με τον Προμηθέα να παίρνει βραχεία κεφαλή (13-12) στο τέλος της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά οι Πατρινοί ήταν εξαιρετικά άστοχοι από την γραμμή των βολών (13/25). Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να είναι μπροστά με τρεις πόντους (26-29).

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, η Ένωση διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ, με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να προσπαθεί να βρει το αντίδοτο στην τρομερή της αστοχία. Ο Λεωνίδας Κασελάκης (15 π) κράτησε τον Προμηθέα κοντά στην ΑΕΚ με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 38-43.

Ωστόσο, ο Νίκος Ζήσης (11 π) και ο Κέντρικ Ρέι (16 π) διατήρησαν την ΑΕΚ σε θέση οδηγού, καθ’ όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου. Ωστόσο, με το σκορ στο 53-54, ο Αμερικανός γκαρντ της Ένωσης, έκανε βήματα, αλλά οι διαιτητές του αγώνα δεν υπέδειξαν την παράβαση και έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν αέρα τριών πόντων.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Προμηθέα να συνεχίζει να είναι άστοχος, τόσο από τα σουτ εντός πεδιάς, όσο και από την γραμμή των βολών. Η ΑΕΚ έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία και κατάφερε να πάρει τη νίκη (57-61) και να χριστεί για πέμπτη φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-29, 38-43, 57-61

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς