15.9 C
Athens

«Προκλητικοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, προκάλεσαν φθορές και τραυμάτισαν σοβαρά σεκιουριτά» (vid)

Τα ΜΜΕ που ελέγχονται ή είναι φίλα προσκείμενα στον ΠΑΟΚ, παρουσιάζουν από το βράδυ της Πέμπτης τη δική τους εκδοχή για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «Τεχέλνε Πόλε». Μέσα από όλες αυτές τις δραματικές διηγήσεις που γράφτηκαν, προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: τι ακριβώς προηγούμενα είχαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι Σλοβάκοι ώστε να κάνουν χρήση χημικών, ακόμη και πλαστικών σφαιρών όπως καταγγέλθηκε;

Ο αντίλογος έρχεται από τα ΜΜΕ της Σλοβακίας. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν σήμερα στον σλοβακικό Τύπο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν κατακλύσει από νωρίς τους δρόμους τους Μπρατισλάβας και σε αρκετές περιπτώσεις παρεμπόδισαν την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο, αρκετοί οπαδοί απευθύνονται με αρκετά επιθετικό ύφος προς τους αστυνομικούς, ενώ κάποιοι δεν αποφεύγουν και τη σωματική επαφή.

Píše AntonZdržanie na Trnavskom mýte kvôli agresívnym fanúšikom. Vyzdvihol by som prácu jazdeckej polície a pevne nervy policajtov. Na videu je vidieť že do nich dosť skáču. Trnavské mýto jenopäť prejazdné

Gepostet von Zomri am Donnerstag, 22. August 2019

Για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση των έφιππων αστυνομικών, με τα άλογα να τρομάζουν όσους βρίσκονταν κοντά και να τους αναγκάζουν σε άτακτη υποχώρηση.

Αργότερα, όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν έξω από το γήπεδο, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο άγρια. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να προκαλούν φθορές σε τουαλέτες και άλλους χώρους, ενώ η κατάσταση ξέφυγε όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι τραυμάτισαν σοβαρά έναν σεκιουριτά πετώντας τον από τις σκάλες.

Η αντίδραση των ανδρών της σλοβακικής αστυνομίας ήταν άμεση. Οι μαρτυρίες λένε πως μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες από εικόνες που τράβηξε το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και όποιον αναγνώριζαν, τον πλησίαζαν για τα… περαιτέρω. Αναφέρθηκαν αρκετοί τραυματισμοί από πλευράς οπαδών ΠΑΟΚ και για κάποια λεπτά, φαινόταν να υπάρχει διάθεση εκκένωσης της εξέδρας των φιλοξενούμενων από την αστυνομία.

Υπήρξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ που δεν πρόλαβαν καν να μπουν, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε έναν ειδικό χώρο για τις πρώτες βοήθειες. Τα «Ολυμπιακός-Ολυμπιακός» των γηπεδούχων τελικά φαίνεται πως δεν ήταν η αιτία των επεισοδίων, ούτε καν η αφορμή. Όπως και να ‘χει, μετά το δυναμικό ντου των πάνοπλων Σλοβάκων αστυνομικών, οι οπαδοί που απέμειναν στην εξέδρα έκατσαν στ’ αβγά τους και δεν ξαναδημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα.

«Πέντε κρατούμενοι, τέσσερις συλλήψεις»

Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής περιφέρειας Μπρατισλάβας, Λουσία Μιχαλίκοβα, έκανε μια σύντομη ενημέρωση το πρωί της Παρασκευής.

«Πέντε άνθρωποι βρίσκονται κρατούμενοι, τρεις Έλληνες πολίτες, ένας κάτοικος Αυστρίας και ένας Σλοβάκος. Τέσσερις ακόμη συνελήφθησαν μέσω αναγνώρισης από τις κάμερες ασφαλείας. Εργαζόμαστε πάνω στη διαλεύκανση αδικημάτων και παράνομων συμπεριφορών από πλευράς οπαδών, ευθύνη που έχει αναλάβει ο εισαγγελέας», ήταν τα λόγια της κ. Μιχαλίκοβα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς