21.8 C
Athens

Βόλος – Παναθηναϊκός 3-1: Ποδαρικό με τρομερό Φαν Βέερτ! (vid)

Ο Ολλανδός σκόραρε δυο φορές, έφτασε τα τόσα γκολ και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρώτης νίκης του Βόλου μετά από τρεις μήνες!

Πέρασαν τρεις μήνες από την τελευταία φορά που ο Βόλος πήρε τρίποντο. Έκτοτε άλλαξε προπονητή, έχει μείνει με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο και παλεύει για να πάρει βαθμολογική ανάσα. Την πήρε τελικά απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό (3-1), με τους Πράσινους να μην μπορουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 

Κι αν κάποιος αξίζει πέρα για πέρα το βραβείο του MVP αυτός είναι ο Φαν Βέερτ: Ο Ολλανδός φορ σκόραρε τα δύο από τα τρία τέρματα των γηπεδούχων και είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 10 τέρματα.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να αισθάνονται απογοητευμένοι, αφού είχαν την ευκαιρία στο πρώτο μέρος να προηγηθούν. Με συνολικά 15 τελικές και τους Αϊτόρ, Παλάσιος να συγκλίνουν και να δημιουργούν προβλήματα στους γηπεδούχους, ο Βόλος έμεινε… ζωντανός χάρη στον Κότνικ και αξιοποίησε την πρώτη και μεγάλη ευκαιρία του από λάθος του Κώτσιρα.

Ο δεξιός μπακ των Πράσινων γύρισε προς τα πίσω, αλλά ο Φαν Βέερτ πρόλαβε τον Μπρινιόλι και με πλασέ σε κενή εστία από δύσκολη γωνία έγραψε το 1-0 στο 34′ που περιέπλεξε τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ

 

Βέβαια, το σημείο που ουσιαστικά «έκρινε» την αναμέτρηση ήταν η αποβολή του Φακούντο Σάντσες στο 44ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Μπαριέντος. Οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν στον Χίγκλερ, αλλά ο ίδιος και ο VAR συμφώνησαν πως ο Αργεντινός πρέπει να πάει στα αποδυτήρια.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΣΕΣ

 

Αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες οι Πράσινοι προφανώς δεν είχαν την ίδια ενέργεια στο δεύτερο μέρος, με τον Βόλο να βάζει όλο και μεγαλύτερο πάθος στις μονομαχίες. Το δοκάρι του Τσοκάνη με κεφαλιά στο 72′ ήταν η προειδοποίηση πριν το 2-0 του Φαν Βέερτ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στην κόντρα από τα αριστερά, ο Ρεγκατέν έβγαλε τη σέντρα και ο Φαν Βέερτ ανάμεσα σε Βέλεθ και Μπρινιόλι πετάχτηκε τσιμπώντας την μπάλα για να σημειώσει το 2-0.

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ

 

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν έδειξαν σε θέση να αντιδράσουν, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το ανόητο πέναλτι του Φεράρι έδωσε την ελπίδα στον Παλάσιος (που μείωσε σε 2-1) πως μπορεί κάτι να γίνει.

ΤΟ 2-1 ΤΟΥ ΠΑΛΑΣΙΟΣ

 

Ωστόσο, με όλους να βγαίνουν μπροστά, ο Βόλος χρειάστηκε μια βαθιά μπαλιά και μια ανεπιτυχή έξοδο του Μπρινιόλι για να σφραγίσει το τρίποντο. Ο Ορός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και δίνοντας πανηγυρικές διαστάσεις στον θρίαμβο της ομάδας του.

ΤΟ 3-1 ΤΟΥ ΟΡΟΣ

 

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1

Σκόρερ: 34′, 76′ Φαν Βέερτ, 90+5′ Ορός / 90+3′ πεν. Παλάσιος

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Χίγκλερ (ΓΕΡ)

Κόκκινες: 44′ Σάντσες

Κίτρινες: Μπαριέντος, Φεράρι, Τερεζίου / Παλάσιος, Χατζηθεοδωρίδης

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (54′ λ.τρ. Μπαρτόλο), Γκιουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Μπαριέντος (68′ Σοάρες), Τσοκάνης, Ρεγκατέν (84′ Τερεζίου), Φερνάντεθ, Ορός, Φαν Βέερτ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Ρουμπέν Πέρεθ), Αϊτόρ (69′ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (69′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς