28 C
Athens

Περίπατος με… καρδιοχτύπι!

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από τη Λήμνο (53-73), αλλά ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ κρατάει άπαντες σε εγρήγορση ενόψει των αγώνων που έρχονται

Ο Ολυμπιακός μετά την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στη Μπαρτσελόνα ήθελε να διευρύνει το σερί του στη Basket League, περνώντας από την Λήμνο με 73-53.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας στη περιφέρεια και έξυπνο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα.

Υπήρχε ξεκάθαρο σχέδιο για τα ποσταρίσματα του Πρίντεζη και του ΛεΝτέι, όπως και για τις μπόλικες «μπούκες» του Γκος. Στη πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε πάρει μια διαφορά 6 πόντων (16-22).

Στη συνέχεια, το τέμπο του παιχνιδιού δεν άλλαξε και ο Ήφαιστος προσπάθησε να αντιδράσει και να ροκανίσει τη διαφορά. Όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά εύστοχοι στα σουτ δύο πόντων 19/31. Παράλληλα, υπερείχαν στη κατηγορία των ασίστ (9-3) με τον Γκος να έχει μετά από το πρώτο ημίχρονο 6 τελικές πάσες.

Μετά από είκοσι λεπτά η διαφορά είχε ανέβει στους 9 πόντους (32-41), με τον Γόντικα και τον Σμίθ να κρατάνε κοντά στο σκορ τον Ήφαιστο.

Στη τρίτη περίοδο, η είσοδος του Στρέλνιεκς έδωσε κάποια εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75 για τον Ολυμπιακό, όμως η απουσία των Μιλουτίνοφ – Πρίντεζη λόγω τραυματισμού στη πρώτη και τη τρίτη περίοδο αντίστοιχα δημιουργούσε προβλήματα στον Ντείβιντ Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα και έτρεξε στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (43-59), με την συμβολή των ΛεΝτέι-Μπόγρη-Τίμα.

Η τελευταία περίοδος, ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Γκος από τη γωνία και ένα καλάθι του ΛεΝτέι μετά από μαγική ασίστ του Σπανούλη, ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 (43-64).

Η ομάδα του κόουτς Μανωλόπουλου έκανε ένα σερί 8-2 στη συνέχεια και με 3 λεπτά να απομένουν. Όμως, ο πληθρωρικός ΛεΝτέι έκανε το 52-68.

Τα τελευταία δύο λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να προετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο παιχνίδι στο «Γιάντ Ελιάου».

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για τον Ήφαιστο ξεχώρισε ο Γόντικας με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 32-41, 43-59, 53-73

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς