20 C
Athens

ΠΑΣ – ΑΕΚ 2-3: Νίκησε τον… Περέα με σκάνδαλο του VAR! (vid)

Ένα σκανδαλωδώς ακυρωμένο γκολ του ΠΑΣ (θα ισοφάριζε σε 1-1) επισκίασε την τρομερή εμφάνιση του Χοσέ Περέα που λίγο έλειψε να νικήσει μόνος του την ΑΕΚ

Το έσπασε το ρόδι η ΑΕΚ στα πλέι οφ – αν και χρειάστηκε πέντε αγωνιστικές για να συμβεί – και έφτασε τους 51 βαθμούς μετά τη δύσκολη επικράτησή της με 3-2 στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά που γνώρισε την πρώτη της ήττα στους Ζωσιμάδες στο μίνι τουρνουά, είχε τις ευκαιρίες της, βρήκε δύο γκολ με τον τρομερό Περέα ενώ κακώς ακυρώθηκε το 1-1 στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα στην αναμέτρηση.

Η Ένωση πήρε βαθιά ανάσα και βρίσκεται ξανά στο κυνήγι της 3ης θέσης αντιλαμβανόμενη πως σε μια ενδεχόμενη απώλεια βαθμού η κατάσταση θα ήταν χειρότερη από αυτή όπως έχει διαμορφωθεί τώρα.

Το γρήγορο γκολ ήταν αυτό που έλυσε τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ και παράλληλα ανάγκασε τον ΠΑΣ να βγει από το καβούκι του και να ανοίξει τον ρυθμό. Ο Τσούμπερ από τα αριστερά έκανε το γύρισμα με τον Κάργα να βρίσκει την μπάλα και άθελα του να τη… στρώνει στον Κριχόβιακ που έπιασε το σουτ και έκανε το 0-1.

Στο 24′ οι Γιαννιώτες ξετύλιξαν μια υπέροχη αντεπίθεση με τον Περέα να κάνει μια εκπληκτική ντρίμπλα στον Ρότα σωριάζοντάς τον στο έδαφος και στη συνέχεια η σέντρα του Κολομβιανού έφτασε στον Σάλιακα που έβαλε στα δίχτυα μπάλα και Στάνκοβιτς.

Κι ενώ όλα έδειχναν κανονικά, ο VAR Εστέβες αποφάσισε ότι υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: η κάθετη γραμμή που βγάζει για χιλιοστά οφσάιντ τον Περέα είναι τραβηγμένη από τον προτεταμένο… αγκώνα του, κάτι που ασφαλώς δεν μπορεί να συμβεί ούτε στα πιο υπανάπτυκτα πρωταθλήματα!

Δείτε τη φάση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Οι Ηπειρώτες έβαλαν τον γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους και αναπτύχθηκαν καλά παρότι δεν βρήκαν καλές ευκαιρίες μετά τη φάση του κακώς ακυρωθέντος γκολ. Η ΑΕΚ αντίθετα εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και αφού προειδοποίησε με τον Λιβάι Γκαρσία, βρήκε το δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με τον Τσούμπερ να ανοίγει δεξιά στον Ρότα και εκείνον να πατά περιοχή και να εκτελεί με το δεξί.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να μειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο σκορ και το κατάφερε στο 52′ με τον εκπληκτικό Περέα μετά την ασίστ του επίσης εξαιρετικού Μανώλη Σάλιακα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΚ πέτυχε τρίτο γκολ με στατική την άμυνα του ΠΑΣ που πίστεψε πως ο Λιβάι Γκαρσία – ο οποίος έκανε την κίνηση από τα δεξιά – ήταν οφσάιντ. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ γύρισε στο σημείο του πέναλτι για τον αμαρκάριστο Αραούχο που έπιασε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Εραμούσπε και κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΣ δεν εγκατέλειψε το ματς και η είσοδος του Πέδρο Κόντε στο ματς στο 77′ (επέστρεψε στη δράση μετά από επτά μήνες) ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ανέβει η ψυχολογία στους Ζωσιμάδες. Παρότι ο Οφρυδόπουλος έριξε τρίτο στόπερ τον Σβάρνα στο ματς, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελικό 2-3 στο 90′ με την κεφαλιά του Περέα μετά τη σέντρα του Σάλιακα (δεύτερο γκολ ο Κολομβιανός και δεύτερη ασίστ του μπακ του ΠΑΣ) αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι περισσότερο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ 2-3

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 52′, 90′ Περέα / 4′ Κριχόβιακ, 45+2′ Ρότα, 69′ Αραούχο

Διαιτητής: Μανούχος

Κίτρινες: Γκαρντάφσκι, Σάλιακας / Μάνταλος, Σάκχοφ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (78′ Κόντε), Σνάιντερ (62′ Μορέιρα), Ντομίνγκεθ, Περέα

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (88′ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (78′ Σιμόες), Γκαρσία (83′ Σβάρνας), Μάνταλος, Τσούμπερ, Αραούχο (89′ Ανσαριφάρντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς