18.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – Βόλος 3-1: Όλα του… Τζήλου δύσκολα (vids)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά «διπρόσωπος», αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον μαχητικό Βόλο των αρκετών απουσιών στην Τούμπα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο μέσα στο 2021 (προερχόταν από ισοπαλία με ΑΕΛ και ήττα με Ατρόμητο), αλλά το σημαντικότερο είναι πως πήρε ψυχολογία ενόψει του εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τετάρτη.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Μίχαλ Κρμέντσικ, με τον διεθνή Τσέχο φορ να απειλεί αρκετά και τελικά να σκοράρει για το 3-1 του ΠΑΟΚ. Ο Τζήλος υπέδειξε στον ΠΑΟΚ το έβδομο πέναλτι στη σεζόν και τον… βοήθησε να βγει από τη «μαύρη τρύπα» που εμφάνισε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά στο πρώτο μέρος.

Ο Βόλος σκόραρε στην Τούμπα με τη συμπλήρωση 11 λεπτών. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν πολλούς παίκτες στην περιοχή της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία και δικαιώθηκαν. Ο Σάντσες γέμισε, ο Δουβίκας και ο Περέα δεν βρήκαν χώρο να σουτάρουν και η μπάλα κατέληξε στον Κιάκο που έπιασε το σουτ και έγραψε το 0-1.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΚΙΑΚΟΥ

Στο 29′ οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν κόντρα στον Βόλο το έβδομο πέναλτι της σεζόν, με το οποίο ισοφάρισαν τους μέχρι εκείνη τη στιγμή ανώτερους φιλοξενούμενους – οι οποίοι έχασαν διπλό τετ α τετ μετά το 0-1 με τον Πασχαλάκη να αρνείται το γκολ σε Δουβίκα και Ρενάτο.

Ο Ριένστρα βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο Τζήλος υπέδειξε το πέναλτι και ο Σβαμπ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα.

Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠ

 

Λίγο αργότερα ωστόσο, υπήρξε μια ακόμη φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ο Ίνγκασον ανέτρεψε τον Περέα μετά την επαφή του τελευταίου με την μπάλα, αλλά ο Τζήλος δεν ενέδωσε στις διαμαρτυρίες των παικτών του Βόλου.

Με μια προσεκτική ματιά, θα παρατηρήσει κάποιος ότι η μπάλα δεν έχει περάσει ακόμη εκτός γραμμής τη στιγμή που ο παίκτης του ΠΑΟΚ βρίσκει τον αντίπαλό του. Κάτι που σημαίνει ότι η φάση θα έπρεπε τουλάχιστον να εξεταστεί σοβαρά από τον VAR και όχι να περάσει στα ψιλά και να μην απασχολήσει κανέναν…

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Βόλο στην Τούμπα και τελικά βρήκε το γκολ της ανατροπής στο 65′. Ο Βόλος είχε την τελευταία του καλή τελική προσπάθεια στο 60′ με τον Ρενάτο.

Από εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στον Ίνγκασον, με τον Ισλανδό με δεύτερη κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 2-1.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΝΓΚΑΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 2-1

 

Η είσοδος του Κρμέντσικ έδωσε άλλον… αέρα στον ΠΑΟΚ και ο Τσέχος που είχε αρκετές τελικές προσπάθειες στα 25 λεπτά που έμεινε στην αναμέτρηση βρήκε και το πρώτο του γκολ με τα ασπρόμαυρα για το τελικό 3-1.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ ΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 3-1

 

ΠΑΟΚ – ΒΟΛΟΣ 3-1

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 29′ Σβαμπ, 65′ Ίνγκασον, 90′ Κρμέντσικ / 11′ Κιάκος

Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: Α. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί / Κλέιμαν, Κιάκος, Περέα, Δουβίκας

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα (46′ Βιεϊρίνια), Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Α. Ζίφκοβιτς, Ουάρντα (85′ Αουγκούστο), Τζόλης (78′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (67′ Κρμέντσικ)

Βόλος (Λόπεθ): Κλέιμαν, Σάντσες, Μήτογλου, Φεράρι, Γκρίλο (86′ Ντεντάκης), Κιάκος (68′ Μαρτίνες), Ριένστρα, Ρενάτο, Μπαρτόλο, Περέα (64′ Νίνης), Δουβίκας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς