16.9 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Άκπομ κλείδωσε τη δεύτερη θέση

Μια κεφαλιά του Άκπομ στο 91' λύτρωσε τον ΠΑΟΚ κόντρα στον ελλιπέστατο ΠΑΣ, φέρνοντάς τον στο +9 από την 3η ΑΕΚ

Για 91 λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα απορροφούσε όλη την πίεση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα παρά τις πολλές απουσίες που είχε λόγω τιμωριών, ιώσεων και τραυματισμών. Οι Ηπειρώτες έκαναν ηρωική προσπάθεια αλλά τελικά λύγισαν στο τέλος από τον Άκπομ (1-0), με τον ΠΑΟΚ να κλειδώνει με αυτό το τρίποντο ουσιαστικά τη δεύτερη θέση και να στρέφει την προσοχή του δίχως απώλειες στον επαναληπτικό με τη Γάνδη στο Βέλγιο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στη διάθεση τους προπονητή, καθαρά μπακ αλλά και βασικούς παίκτες του ροτέισον. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε μια ομάδα με πολλές αλλαγές αφού ο στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League.

Στόχος του ΠΑΣ ήταν το μηδέν στην άμυνα όπως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Τούμπα κι αν έρθει μια ευκαιρία για γκολ να αξιοποιηθεί για να μπουν οι Ηπειρώτες με τρίποντο στα πλέι οφ. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη: Σε όλο το πρώτο μέρος οι παίκτες του Θανάση Στάικου είχαν ρόλο θεατών, δοκίμασαν ακίνδυνα μακρινά σουτ, ενώ ο Λοντίγκιν ήταν άγρυπνος φρουρός κάτω από τα δοκάρια με μεγάλες επεμβάσεις ειδικά στα πρώτα λεπτά σε Σοάρες και Ζαμπά.

Ο χαμηλός ρυθμός ευνοούσε τον ΠΑΣ, με τον ΠΑΟΚ να το αντιλαμβάνεται και να ανεβάζει την πίεση στο δεύτερο μέρος.

Ο Λοντίγκιν απέκρουσε εύκολα το σουτ του Τσόλακ στο 49′, ενώ κατέβασε ρολά σε διπλή προσπάθεια των Μιτρίτσα και Σάστρε στο 60′. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς που απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν σε κόρνερ. Ο ΠΑΣ έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Ζίβκοβιτς μετά το 80′ – και ενώ ο ρυθμός είχε πέσει – με την κεφαλιά του Ντομίνγκεθ να περνά άουτ.

Από το… πουθενά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων εμφανίστηκε ο Άκπομ και έδωσε ξανά τη λύση. Ο Ζαμπά έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Άγγλος φορ βρήκε ίσα ίσα την μπάλα με το κεφάλι για να τη στείλει στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 1-0. Φοβερή ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε στην τελευταία φάση του αγώνα ο Περέα που έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0

Σκόρερ: 90+1′ Άκπομ

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Μουργκ, Σοάρες, Κρέσπο / Γκαρντάφσκι

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17′ λ.τρ. Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Σοάρες, Κούρτιτς, Μουργκ (46′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73′ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66′ Άκπομ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Κάργας, Εραμούσπε, Γκαρντάφσκι, Μπρένερ (73′ Λώλης), Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Σνάιντερ, Μορέιρα (85′ Παντελάκης), Περέα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς