17.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε

Εγχείριση χωρίς… αναισθητικό. Ο Ελβετός διαιτητής Σέρερ έκανε… σκόνη τον Παναθηναϊκό με τις αποφάσεις του στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και χάρισε τη νίκη στους ασπρόμαυρους με 2-0, σε ένα ματς που ουσιαστικά αλλοιώθηκε από τα πρώτα λεπτά.

Πλέον οι Πράσινοι έχουν να ανέβουν… Γολγοθά στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, αν και οι… διαθέσεις των διαιτητών φάνηκαν στο πρώτο ματς και μοιάζει απίθανο να φτάσουν σε μια ανατροπή για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μόλις στο 3′ ο Πέλκας πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Πούγγουρα σε μια φάση που δεν παίζεται η μπάλα, ωστόσο ο Σέρερ έμεινε στις συστάσεις. Και εκεί φάνηκε τι θα επακολουθήσει…

Μισή ώρα αργότερα κι ενώ το ματς ήταν ισορροπημένο, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Πέλκα, ο οποίος είχε γλιτώσει νωρίτερα την αποβολή: O Ινσούα βρήκε καθαρά την μπάλα, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έπεσε και ο Σέρερ επέτρεψε στον Βιεϊρίνια να γράψει το 1-0 από την άσπρη βούλα. Στην ίδια φάση, υπάρχει φάουλ του Βαρέλα στον Μπουζούκη, ωστόσο κανείς από το VAR δεν υπέδειξε την παράβαση στον Σέρερ που δεν έβλεπε καλά…

Αποσβολωμένοι οι Πράσινοι, δεν είχαν… απάντηση στα… εγκλήματα του Σέρερ, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του Γιώργου Δώνη. Επί παραδείγματι, ο Μπουζούκης και ο Ανουάρ δυσκολεύτηκαν να προωθήσουν την μπάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ βρήκε τις μοναδικές καθαρές ευκαιρίες του με τον Λάμπρου που έδωσε άλλο αέρα όταν βγήκε από το ματς o Πέλκας.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε από στημένη φάση με τον Βαρέλα με κεφαλιά να νικά από κοντά τον Διούδη και να δίνει καθαρό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που Σέρερ και VAR δεν είδαν το καθαρό χέρι του Βιεϊρίνια στην επιστροφή της μπάλας στον Πασχαλάκη, άρα δε δόθηκε και παράβαση που θα μπορούσε να βάλει γερά την ομάδα του Δώνη στο κόλπο της πρόκρισης.

Και η «εξυγίανση» καλά κρατεί! Και με νομοθετική πρωτοβουλία…

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (81’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Ανουάρ (78’ Δώνης), Χατζηγιοβάννης (54’ Νατς), Ζαχίντ, Μπουζούκης (81’ Περέα), Μακέντα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς