19.9 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 5-1: Τον… έστησε στον τοίχο

Χριστούγεννα μόνος πρώτος στην κορυφή θα κάνει ο ΠΑΟΚ που χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του αγώνα επιβλήθηκε σαν σε… προπόνηση του αγνώριστου Ατρομήτου με 5-1 στην Τούμπα, στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Η πληγή της ομάδας του Σάββα Παντελίδη ήταν τα στημένα. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν πάρτι στις στημένες φάσεις και δεν χρειάστηκε καν να βάλουν το πόδι στο γκάζι για να φτάσουν στην τελική επικράτηση, αφού το τρίποντο είχε κατακτηθεί από το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 13′ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Ανδρούτσου και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγερι για το 1-0.

Ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Γούτα να επιχειρεί σουτ και να αιφνιδιάζει τον Ζίβκοβιτς που έκανε το λάθος, αλλά δεν το πλήρωσε, για να έρθει στη συνέχεια ο Σβέριρ Ίνγκασον να σημειώσει άλλα δύο γκολ. Από τις ισάριθμες εκτελέσεις στημένων φάσεων  (κόρνερ και φάουλ) του Γιόζιπ Μίσιτς, ο Ισλανδός έπιασε τις κεφαλιές απέναντι σε μια… ξεχαρβαλωμένη άμυνα και έγραψε το 3-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Ένα αποτέλεσμα που έδειχνε την πλήρη κυριαρχία των ασπρόμαυρων, οι οποίοι πριν τα γκολ του Ίνγκασον είχαν μεγάλες ευκαιρίες να βρουν δίχτυα με Λημνιό και Μαουρίσιο.

Παρά τις αλλαγές του Σάββα Παντελίδη, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς. Στο 53′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στην ανατροπή του Σφιντέρσκι από τον Ρισβάνη και ο Πολωνός που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το 4-0.

Ο Ουγκράι πέτυχε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους τρία λεπτά αργότερα (ο Ζίβκοβιτς φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ), ενώ ο ΠΑΟΚ που κυριάρχησε στις στημένες φάσεις και δεν συνάντησε καμία δυσκολία στο να υπερκεράσει το… εμπόδιο του Ατρομήτου είδε τον Μίσιτς να διαμορφώνει το τελικό 5-1 με κεφαλιά στο 83′.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (64′ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός (71′ Λάμπρου), Βιεϊρίνια (78′ Εσίτι), Πέλκας, Σφιντέρσκι.

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Ταλόσα, Γούτας, Γκάλο, Ανδρούτσος (46′ Ουγκράι), Ούμπιδες, Μάντσον, Κιβρακίδης (73′ Χαρίσης), Μανούσος, Βέλλιος (46′ Ενσικουλού)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς