19.1 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0: Η «εξυγίανση» είναι εδώ!

Ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει νίκη στο πρώτο του ντέρμπι με το… μίνιμουμ (1-0) και με τις… ευλογίες του Ισραηλινού διαιτητή, Γκρίνφελντ και του VAR, Ισραηλινού, Ρεϊνσρέιμπερ καθώς και του Κωσταρά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αξιοποίησε το πέναλτι που του έδωσε ο Γκρίνφελντ σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βιεϊρίνια και ο Πορτογάλος στο 58′ διαμόρφωσε το 1-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ποιοτικά, ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια. Μετά από ένα πρώτο μέρος που δεν υπήρξε αξιόλογη ευκαιρία, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να… σώσουν ό,τι μπορούσαν στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ είχε κλείσει καλά τους χώρους και ήταν παθητική, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σπάσει την άμυνα της δίχως αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, για τον ΠΑΟΚ ήρθε αυτό το μαρκάρισμα του Σιμόες που έδωσε την ευκαιρία στον Βιεϊρίνια να γράψει το 1-0. Μισή φάση νωρίτερα, ο Σφιντέρσκι απείλησε την εστία του Μπάρκα, αφού έσπρωξε καθαρά τον Βράνιες: Είναι να απορεί κανείς ασφαλώς πώς ο Γκρίνφελντ δεν πήγε καν να εξετάσει το επιθετικό φάουλ στη φάση και αντίθετα έδωσε το δεύτερο μαρκάρισμα, το οποίο είναι πέναλτι. Ωστόσο, έχει προηγηθεί το επιθετικό φάουλ…

Η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και με την είσοδο του Ολιβέιρα έγινε πολύ πιο επιθετική. Στο 71′ ο Μάνταλος από εξαιρετική θέση σημάδεψε το δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 85′ η Ένωση ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βαρέλα, ωστόσο μια από τα ίδια. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε την άσπρη βούλα, ούτε φυσικά το έλεγξε στο VAR. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες λόγω των (σωστών) αποβολών του Λιβάγια και του Χουλτ. Η… εξυγίανση πάντως, συνεχίζει να είναι εδώ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Λημνιός, Εσίτι, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (79’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87’ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (74’ Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σαμπανάτζοβιτς (64’ Ολιβέιρα), Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (83’ Γιακουμάκης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς