17.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0: Στο ΟΑΚΑ ξυρίζουν τον γαμπρό (vid)

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έφεραν 0-0 στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια και η πρόκριση στον ημιτελικό θα παιχτεί... από την αρχή στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα θα ξεχαστεί γρήγορα. Θα ξεχαστεί γιατί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοίταξαν περισσότερο να μη χάσουν – άρα φύλαξαν όσο ήταν δυνατόν τα νώτα τους – προκειμένου να μην έχουν γκρίνια. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην Τούμπα και η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου περνά από το ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα ψάξει για δύο αποτελέσματα μιας και η ισοπαλία με γκολ τον συμφέρει.

Ό,τι καλό είδαμε, ήταν μέχρι το 65ο λεπτό και από εκεί και έπειτα τίποτα: Το τελικό 0-0 δεν είναι ένα σύνηθες αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες στη Θεσσαλονίκη αφού τελευταία φορά αυτό το σκορ ήρθε πριν από 25 χρόνια!

Η ΑΕΚ άφησε την μπάλα στον ΠΑΟΚ για να γλιτώσει καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές που έζησε απέναντι σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ και ο Αργύρης Γιαννίκης δικαιώθηκε. Η Ένωση ταξίδεψε και με επτά απουσίες και η ταχύτητα μεσοεπιθετικά ήταν το όπλο για να αιφνιδιάσει την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Κούρτιτς στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο Τσιντώτας επενέβη, ενώ σταδιακά η Ένωση άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να απειλεί στην κόντρα όταν φυσικά έβρισκε χώρους.

Ο Γέβτιτς δημιούργησε τη μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον Πασχαλάκη να διώχνει σωτήρια, ενώ στην επόμενη φάση ο Αουγκούστο με το σουτ παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Μήτογλου έκοψε σωτήρια.

 

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν περισσότερο με τον Τσούμπερ στην αντεπίθεση, ωστόσο ο Ελβετός στη φάση που σκόραρε βγήκε οφσάιντ. Αναμφίβολα, η μεγαλύτερη στιγμή του ματς καταγράφηκε στο 62′ όταν ο Τσούμπερ έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε σε κόρνερ.

 

Ο Λύρατζης απάντησε με σέντρα σουτ που κατέληξε στο δοκάρι και εκεί ουσιαστικά έπεσαν οι… τίτλοι τέλους αφού καμιά από τις δύο ομάδες δεν ήταν απειλητική ως το φινάλε και έδειχναν να ξεχνούν πως το γκολ έχει σημασία.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ίστβαντ Βαντ

Κίτρινες: Άκπομ / Σιμόες, Μήτογλου, Τσιντώτας

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Σίντκλεϊ (71′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζαμπά (71′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77′ Σβιντέρσκι)

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Σιμόες, Γέβτιτς (80′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (87′ Χατζισαφί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς