22.4 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ρεάλ 75-87: Τον σκόρπισε σε ρυθμούς προπόνησης

Ανήμπορος να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα και μέσα στην έδρα του εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι αντιλήφθηκαν με άσχημο τρόπο πόσο απέχουν από αυτό το επίπεδο, με τους Ισπανούς να δείχνουν τα… νύχια τους και να μην αφήνουν την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Με τα δύο τρίποντα του Φριντέτ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέντε (12-7), σχεδόν άμεσα όμως η ομάδα του Λάσο ψαλίδισε τη διαφορά και προηγήθηκε με 18-20 και πήγε με προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο χάρη στα δύο σερί καλάθια του Ράντολφ (18-22).

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν διαρκώς να κυνηγούν τη Ρεάλ και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν την έκαναν να αισθανθεί απειλή. Οι φορμαρισμένοι Ισπανοί κυριάρχησαν με Ταβάρες και Ράντολφ στα επιθετικά ριμπάουντ -τη μόνιμη φετινή πληγή των Πράσινων-, ενώ με τον Καλάθη να μη σκοράρει από τα 6.75μ. η Ρεάλ άρχισε να αυξάνει τη διαφορά είτε στο τρανζίσιον είτε με ελεύθερα σουτ που έβγαζε από την περιφέρεια.

Το 34-44 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια έμοιαζε… κολακευτικό. Η ομάδα του Λάσο στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησε λίγο παραπάνω το πόδι στο γκάζι και η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +18(39-57!). Ο Μήτογλου έμοιαζε να είναι… μόνος στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» να αμυνθεί αλλά και να επιτεθεί. Όταν η Ρεάλ έριξε ρυθμό, η διαφορά έπεσε στους οχτώ, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ και η κυριαρχία του Ταβάρες που ολοκλήρωσε το ματς με double double διεύρυναν εκ νέου τη διαφορά για να έρθει τελικά μια ήττα στο +12 για τους Πράσινους.

Ο Ταβάρες με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, αλλά και ο Ράντολφ με 22 πόντους έκαναν τη διαφορά και για τον Καμπάτσο που δεν σκόραρε από τα 6.75μ. Για τον Παναθηναϊκό, Φριντέτ και Καλάθης ολοκλήρωσαν το ματς με 18 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-44, 58-66, 75-87

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς